La Penya supera el Valencia Basket (76-68) i es situa de nou entre els 4 primers

Partidàs i victòria del Club Joventut Badalona contra el Valencia Basket per 76 a 68. Els de Carles Duran han fet un esforç extraordinari i s’han endut un triomf clau per tornar a situar-se entre els 4 millors equips de l’ACB. A més, amb aquest resultat la Penya guanya l’average amb els valencians i fa un pas important per seguir estant entre els millors i lluitar pel factor pista als playoffs.

La Penya ha començat el partit dominant el joc des d’una defensa molt intensa. Un primer parcial de 5-0 ha permès els verd-i-negres tenir el control per arrencar, i les distàncies s’han anat mantenint, 13-8, amb 4 punts seguits d’Andrés Feliz. Després d’un temps mort visitant, un 0-6 li ha donat al Valencia Basket el lideratge en el marcador a 1 minut pel final del quart, 13-14. Al final del primer acte, petit desavantatge pel Joventut, 16-17.

El segon període ha seguit amb gran intensitat defensiva per part dels dos equips, i la Penya ha seguit dominant el marcador amb bons minuts de Simon Birgander, 29-24. Dos triples consecutius de Prepelic han capgirat el marcador pel Valencia, 29-30, però el Joventut ha estat capaç de marxar al descans per davant, 37-34, amb un triple de Ribas i una cistella de Parra sobre la botzina.

Els de Carles Duran han sortit molt concentrats al tercer acte i han començat a estirar la diferència, que ha arribat als 10 punts, 47-37, després d’un triple de Ribas. La màxima del Joventut ha arribat a ser de 15 punts, 58-43, al final del tercer quart després d’un ganxo de Brodziansky que ha culminat uns grans minuts de domini verd-i-negre.

Valencia ha baixat dels 10, 61-52, abans que dos triples seguits de Guillem Vives fessin embogir l’Olímpic, 68-52, a 5 minuts pel final. Ha estat el moment clau en què la Penya ha trencat el partit i ha començat a certificar una victòria que s’ha confirmat amb el pas dels minuts. Un triple de Ribas a 1 minut per acabar ha posat el 76-65 i el triomf ja era 100% verd-i-negre. Al final, 76-68, una victòria que torna a posar el Joventut entre els 4 primers i que a més, li dona el basketaverage respecte el Valencia Basket.

Amb 15 punts, Pau Ribas ha estat el màxim anotador de la Penya, ben secundat per Guillem Vives, amb 13.