La Penya fa un tros de partit a Bilbao i suma un nou triomf, el tretzè a l’ACB (71-77)

Dominant el partit des de l’inici, la Penya ha sumat un triomf molt important a la sempre difícil pista del Surne Bilbao Basket per 71 a 77. El Joventut ha sortit molt concentrat al partit i ha controlat el duel en tot moment. Gran partit de Joel Parra, amb 19 punts, per sumar una nova victòria a l’ACB i seguir entre els millors.

La Penya ha sortit molt concentrada des de l’inici i ha dominat el marcador amb un 0-7 de sortida amb 5 punts de Joel Parra. Si el jugador del planter havia liderat l’atac verd-i-negre al començament, Brandon Paul ha agafat el relleu i amb 8 punts seguits ha permès al Joventut seguir dominant el joc, 10-17. La màxima pels de Carles Duran ha arribat amb una cistella de Pep Busquets, 14-25, i al final de l’acte la Penya guanyava 17-26.

El Joventut ha seguit jugant a un nivell molt alt a la sortida del segon quart i la diferència ha anat creixent. Un triple de Busquets, un altre de Ribas, i la constant presència de Tomic a la zona, li han donat 16 punts d’avantatge als verd-i-negres, 21-37, a 5 minuts pel descans. La Penya ha seguit fent un partit molt seriós, i un cop de dits de Busquets ha situat el 29-44 al descans. Parra, amb 10 punts, i Busquets, amb 9, han estat els màxims anotadors a la primera meitat.

El control del duel ha seguit sent de la Penya després del pas pels vestidors. Els de Duran continuaven molt sòlids i amb un Parra espectacular en atac, les diferències es mantenien per sobre dels 15 punts. La màxima pel Joventut s’ha situat en els 18 punts amb una cistella de Tomic, 42-60, i al final del quart el resultat seguia sent molt favorable als verd-i-negres, 47-62.

Un partit a Miribilla mai és fàcil, i més veient com arribava l’equip basc al partit. Els locals han anat retallant les diferències i s’han col·locat a 7 punts, 60-67, a 6 minuts pel final. I quan més calent estava l’ambient, entre Ribas i Birgander han segellat la victòria de la Penya. Ribas, jugant de base, ha llegit a la perfecció el tram final, i el pivot suec ha estat letal prop de la cistella. El 71-77 permet al Joventut sumar la tretzena victòria de la temporada a l’ACB i seguir entre els millors de la competició.

Amb 19 punts, Joel Parra ha estat el màxim anotador del partit, ben secundat en l’anotació per Tomic, 14 punts i 10 rebots, i Ribas, 12 punts i 6 assistències. En només dos dies, els de Carles Duran han superat el Río Breogán i el Bilbao Basket i comencen amb força un mes de març on encara jugaran 8 partits més.