Victòria treballadíssima del Joventut a la pista del Turk Telekom (69-78)

Cop sobre la taula del Club Joventut Badalona a la pista del Turk Telekom Ankara (69-78). Els de Carles Duran han fet un partit molt seriós i s’han endut el triomf d’una pista on no havia guanyat ningú fins el moment. Amb la victòria, liderada per un extraordinari Ante Tomic (19 punts, 30 de valoració), el Joventut suma 11 victòries en 13 partits i fa un pas de gegant per ser primer de grup.

La Penya ha dominat el primer quart en tot moment gràcies a un recital ofensiu d’Ante Tomic, autor de 10 punts als primers 7 minuts. El Joventut ha seguit dominant el joc i amb un triple de Ferran Bassas ha situat el 11-15 a un minut pel final. En acabar el primer període, els verd-i-negres guanyaven d’un punt, 14-15, amb Tomic com a jugador més destacat.

El Turk Telekom ha capgirat el partit al començar el segon quart, 17-16, però els de Carles Duran ha pujat la intensitat defensiva i amb 4 punts seguits de Brandon Paul, ha estirat la diferència als 6 punts, 23-29. Un triple d’Andrés Feliz ha situat el 24-32 i la màxima ha arribat al descans amb un nou triple de Paul, 28-37. Tomic, amb 10 punts, i Paul, amb 7, han estat els màxims anotadors d’una Penya que ha jugat al que ha volgut Guillem Vives, autor de 8 assistències a la primera part.

Els turcs han aconseguit retallat la diferència a 3 punts a l’inici de la segona part, 34-37, però un triple de Brandon Paul ha iniciat un parcial de 0-7 que ha donat la màxima a la Penya amb una cistella de Birgander (34-46). L’avantatge de la Penya s’ha vist reduïda al final del tercer quart, quan els de Carles Duran lideraven el duel 47-52.

L’encert en el triple del Joventut (4 per començar el període, 2 de Ribas i 2 de Parra), ha permès els verd-i-negres seguir amb avantatges propers als 10 punts (55-64). Els turcs han ajustat el partit, 61-65, però un triple de Vives, 5 punts seguits de Tomic i un 2+1 de Willis han segellat la victòria de la Penya a Turquia. El 69-78 final fa que el Joventut sumi un nou triomf, l’onzè en 13 partits, i continuï com a líder del grup A de l’Eurocup.

Ante Tomic ha fet un partit excel·lent i ha acabat amb 19 punts, 5 rebots, 6 assistències i 30 de valoració.