La Penya s'exhibeix a Fuenlabrada i guanya 82-104

Una victòria més en un recital de bàsquet al Fernando Martín. El Club Joventut Badalona ha signat una exhibició ofensiva a la pista de l’Urbas Fuenlabrada per sumar l’onzena victòria en 16 partits a l’ACB (82-104). L’equip de Carles Duran ha fet un partit extraordinari i s’ha endut un triomf que fa que virtualment sigui cap de sèrie a la Copa del Rei. L’encert en el triple (14 de 29), i la polivalència en atac (fins a 6 jugadors en dobles figures), claus en l’èxit verd-i-negre a Fuenlabrada.

El primer quart ha estat marcat per l’intercanvi constant de cops entre els dos equips. Les alternances en el marcador han estat la tònica dominant gràcies a l’alt encert en els triples dels dos equips. La Penya, amb 4 triples, ha tingut diferències favorables, 15-17, però el primer acte ha acabat amb domini del Fuenlabrada, 29-28.

El segon període ha estat dominat clarament per un Joventut que ha tingut en un inspiradíssim Brandon Paul el referent ofensiu. El nord-americà ha sumat 11 punts amb 3 triples i la Penya ha aconseguit passar a controlar el duel, 33-44. La màxima ha pujat fins el 43-57 amb Pau Ribas afegint-se en l’anotació, i amb un encert extraordinari en el triple (9/16 al descans). Després de 20 minuts amb un ritme frenètic de joc, els de Carles Duran dominaven el partit 49-59.

El Joventut ha seguit amb un joc brillant al tercer quart i ha aprofitat la superioritat dels homes grans com Willis i Birgander, a més de l’encert en el triple gràcies als encerts de Ventura i Bassas. En acabar el tercer període, la Penya dominava còmodament el duel, 67-86.

El Fuenlabrada ha pujat la intensitat en defensa al darrer quart, i amb pressions a tota la pista, ha deixat a la Penya 4 minuts sense anotar, 75-86. La sang freda de Pau Ribas, molt encertat en els moments calents del tram final, ha permès al Joventut recuperar un coixí còmode de punts per afrontar els últims minuts amb calma, 76-93. Finalment, triomf 82 a 104 en una exhibició ofensiva de la Penya on fins a 6 jugadors han anotat 10 o més punts, sent Ferran Bassas amb 18 i Brandon Paul amb 17 els màxims anotadors.