La Penya passa per sobre del Lokomotiv Kuban (100-77) i tanca la primera volta de la fase de grups en primera posició

Exhibició. La Penya ha donat un recital contra un dels millors equips de l’Eurocup, el Lokomotiv Kuban. Els verd-i-negres han fet una segona part extraordinària (50-31 a la segona meitat) i s’han endut un triomf que els permet acabar la primera volta de la fase de grups com a líders amb 7 victòries i 2 derrotes. Extraordinari partit de la Penya i extraordinari partit de Vladimir Brodziansky, qui ha anotat 31 punts i ha estat l’MVP sense discussió.

Tot i el contundent triomf del Joventut, l’inici del partit ha estat dominat per un Lokomotiv que amb el seu habitual ritme de joc, ha aconseguit les primeres diferències, 5-13. De la mà de Pau Ribas i l’encert en el triple, la Penya ha anat retallant fins a posar-se a dos punts, 18-20, però un nou parcial dels russos els ha permès acabar per davant el primer quart, 22-27.

Amb un Ferran Bassas espectacular, el Joventut ha capgirat el partit gràcies als triples. El base ha anotat fins a 4 triples per posar el 37-29, la màxima per a la Penya. El Lokomotiv, a base de tirs lliures, ha aconseguit recuperar el lideratge del partit, 43-44, però un parcial de 7-2 abans del descans ha fet que els de Carles Duran marxessin als vestidors per davant, 50-46. Bassas i Ribas, amb 12 punts, eren els màxims anotadors d’un Joventut que al descans ha signat un gran 8/18 en triples.

El Joventut ha sortit amb un 2+1 de Brodziansky dels vestidors, 53-46, però una discutible doble tècnica a Tomic ha permès els russos igualar de nou el duel, 53-53. L’equip verd-i-negre s’ha refet ràpidament de l’absència del seu màxim referent i amb un parcial de 13-2, s’ha col·locat amb un +11 al marcador amb un extraordinari Brodziansky (17 punts a mitjans del tercer quart). La diferència ha continuat creixent per un Joventut que ha fet un tercer període brillant. Molt agressiu en defensa, amb encert en atac i superant en intensitat en tot moment al Lokomotiv. Al final del tercer acte, el resultat era de 80 a 58.

Al darrer quart la diferència ha continuat pujant fins els 31 punts, 97-66, amb un Brodziansky que ha fet un partit espectacular. L’eslovac ha acabat el partit amb 31 punts i 36 de valoració, liderant el triom d’una Penya que ha passat per sobre del Lokomotiv. Al final del partit, 100-77, i una victòria que permet el Joventut continuar com a líder del grup A. Brodziansky ha estat el jugador més destacat, però fins a 5 jugadors han anotat 10 o més punts.