Els de Fabián Castilla s’imposen de manera clara al conjunt guipuscoà per 57 a 38

Després d’un mes sense competir per la disputa del Campionat Europeu BSR celebrat a Madrid, la Primera Divisió BSR tornava a l'Olímpic de Badalona. En aquesta ocasió la Penya mesurava les seves forces contra el Salto Bera Bera, conjunt al que sempre havia aconseguit derrotar en duel directe.

El conjunt verd-i-negre va saltar al parquet molt endollat, amb l’objectiu des del segon 1 d’emportar-se el triomf. Els de Badalona van fer una grandíssima defensa, cosa que va generar posteriorment situacions ofensives favorables que tots els jugadors locals van saber aprofitar a la perfecció, finalitzant el primer temps amb el marcador de 20 a 6.

El manteniment de l'excel·lent nivell defensiu va ser clau pel desenvolupament del segon parcial. Els de Fabián Castilla seguien dominant el ritme del partit a ambdós costats de la pista, i obligant el conjunt donostiarra a realitzar llançaments exteriors molt difícils de convertir. Amb tot, el resultat al final de la primera meitat era de 36 a 13 favorable al Joventut BCR.

Després de la represa, el Joventut BCR va seguir mostrant un gran nivell tant en la parcel·la ofensiva como en la defensiva. No obstant, els percentatges en el llançament exterior dels visitants van augmentar de manera exponencial. L’encert de jugadors com Aner García i Ariel Calderón va fer que el parcial en aquest quart fos de 15 a 13.

Finalment, a l’últim quart es va veure a un Joventut BCR molt cansat, i sensiblement minvat per les importants baixes amb les que arribava al duel. I és que, en els darrers deu minuts, la Penya només va ser capaç d’anotar 6 punts. Al final del partit, el marcador va acabar 57 a 38 a favor, que deixa als de Badalona amb quatre victòries i una única derrota.

Encara que va ser un resultat absolutament coral, en el que tots els jugadors locals van aconseguir encistellar, el màxim realitzador per a la Penya va ser Fabián Castilla amb 24 punts. El proper partit dels verd-i-negres serà a casa el dissabte 22 de gener a partir de les 16:00h davant l’Abeconsa Basketmi de Ferrol.