La Penya guanya a Màlaga (72-76) i consolida la tercera posició a l’ACB

Victòria de quirats del Club Joventut Badalona a la pista de l’Unicaja (72-76). En un final d’infart, el Joventut s’emporta un triomf fonamental per seguir tercer a la classificació i per fer una passa enorme per jugar la Copa del Rei. Amb 21 punts, Pau Ribas ha fet un partidàs i ha liderat el joc verd-i-negre per segellar una victòria de molt prestigi.

L’entrada al partit ha estat millor per un Unicaja que ha liderat els primers instants amb un 7-2 de sortida. La Penya, de la mà d’un encertadíssim Pau Ribas, ha reaccionat i s’ha situat per davant, 7-10. El joc verd-i-negre era fantàstic i entre Ribas i Ante Tomic, la màxima ha pujat al 9-17.  Al final del primer quart, els de Carles Duran lideraven el duel 12-22.

El segon quart ha seguit amb el domini del Joventut. Un 2+1 de Simon Birgander ha permès a la Penya recuperar els dobles dígits favorables, 16-27. La defensa verd-i-negra ha estat espectacular a la primera part i amb un Pau Ribas molt encertat, la diferència creixia i creixia. Al descans, el +17, 30-47, deixava de manera clara la superioritat de la Penya durant la primera meitat amb un exercici defensiu brillant. Pau Ribas, amb 13 punts, era el màxim anotador del Joventut.

Un triple de Guillem Vives ha situat el +20 al marcador, 30-50, la màxima de l’equip verd-i-negre. Unicaja ha intentat reaccionar, 39-55, però de nou Pau Ribas ha estirat la diferència, 43-60. Amb el suport del públic local, Unicaja ha començat a retallar el marge i al final del tercer període, la Penya ha vist com l’avantatge es reduïa a 10 punts, 50-60.

Unicaja ha sortit amb una marxa més al darrer quart i ha anat apropant-se al marcador, 55-60. Derek Willis amb 7 punts semblava que donava aire al Joventut després d’un triple, 60-70, però de nou els malaguenys han tornat al partit, 68-70, a 3 minuts pel final. Unicaja s’ha posat per davant amb un triple de Bouteille, 71-70, però dos tirs lliures de Tomic (71-72), acompanyats per dos punts de Vives, 72-74, han permès a la Penya sumar un triomf de prestigi al Martín Carpena, 72-76.

Pau Ribas continua en un estat de forma espectacular i ha tornat a ser el màxim anotador. Amb 21 punts, l’escorta ha liderat l’atac de la Penya, ben secundat per Vives, amb 13, i Willis, amb 12. Pas de gegant per seguir entre els millors de l’ACB amb 9 victòries i 4 derrotes.