Victòria molt treballada de la Penya contra el Betis 84 a 82

Vuitè triomf del Club Joventut Badalona a l’ACB després de superar el Coosur Real Betis per 84 a 82 en un partit on la Penya ha remuntat gràcies a un tercer quart excepcional. Amb el triom, els de Carles Duran continuen entre els quatre primers de la competició i segueixen fent de l’Olímpic un fortí.

Un triple de Guillem Vives ha estrenat el marcador i ha donat tret a un parcial de 9 a 0 de sortida pel Joventut amb 5 punts del base català. El Betis, però, de la mà de Báez i Pasecniks ha retallat diferències fins el 21-17 del final del primer quart on Willis i Vives eren els màxims anotadors de la Penya amb 5 punts per cap.

El Betis ha sortit molt millor a un segon quart on ha controlat en tot moment el ritme del partit i ha igualat el marcador als primers instants. Amb un triple de Pepe Pozas, els bètics han capgirat el marcador, 28-31, i la màxima pels de Casimiro ha arribat a menys de dos minuts pel descans amb un triple de Brown, 34-41. Al descans, la Penya seguia 9 punts per darrere, 34-43.

La reacció verd-i-negra no s’ha fet esperar i a base de triples i defensa, l’equip ha fet un recital al tercer quart i amb 8 triples ha signat un parcial demolidor de 33-10 per acabar el període per davant còmodament, 67-53. Minuts espectaculars de Pau Ribas en l’anotació amb 13 punts i de Guillem Vives en la direcció.

Un triple de Brodziansky ha situat el 70-53 i quan semblava que el partit ja era verd-i-negre, el Betis ha tornat al partit de la mà d’un Vito Brown espectacular. Amb el partit empatat a 78, un triple de Joel Parra ha estat decisiu abans que Pau Ribas encarrilés la victòria des del tir lliure. Finalment, 84-82 i triomf fonamental per seguir entre els quatre millors equips de l’ACB.

Pau Ribas, amb 18 punts, ha estat el màxim anotador de la Penya, i Guillem Vives i Vladimir Brodziansky, amb 13, han ajudat molt en la faceta ofensiva.