Sisena victòria a l’ACB (84-78) per seguir a les posicions destacades de la competició

El Club Joventut Badalona ha sumat una victòria molt important contra el Casademont Zaragoza per 84 a 78. En un partit molt igualat, els verd-i-negres han demostrat el caràcter competitiu que tenen, i amb un Olímpic espectacular, s’han endut un triomf clau per lluitar per les primeres posicions de la classificació. Ante Tomic, amb 24 punts i 30 de valoració, ha estat el millor jugador del partit.

Els primers instants de joc han estat marcats per l’intercanvi de lideratge al partit. Joel Parra i Pau Ribas han estat els més encertat d’un Joventut que dominava 13-12 a 4 minuts per descans. Els visitants han capgirat el duel gràcies als punts de Waczynski, 14-17, però un 6-0 de parcial ha permès els homes de Carles Duran tancar el període per davant, 20-17, amb una cistella de Derek Willis sobre la botzina.

Un triple de Pep Busquets per arrencar el segon quart ha estirat el marge de la Penya fins els 4 punts, 23-19, però Zaragoza ha seguit en el partit i a 5 minuts pel descans la igualtat era màxima, 29-29. Zaragoza ha aprofitat els bons minuts de Radoncic per agafar un petit avantatge al marcador, 30-34, tot i que al descans la igualtat era màxima, 35-35. Amb 8 punts, Pau Ribas era el màxim anotador verd-i-negre.

El pas pels vestidor ha servit per veure una versió millorada del Joventut. Els verd-i-negres, de la mà d’un Ante Tomic espectacular (9 punts en 4 minuts) ha estirat el marge fins els 8 punts, 49-41. La reacció dels aragonesos ha estat immediata i s’han col·locat per davant, 51-52, però la Penya ha aconseguit entrar a l’últim quart per davant, 55-52.

El nivell defensiu del Joventut ha pujat notablement i els de Carles Duran ha agafat 7 punts de marge gràcies a dues cistelles seguides de Willis, 65-58, a 7 minuts pel final. El partit s’ha ajustat al tram final, 76-74, però ha sorgit la figura d’un Ante Tomic colossal que ha permès el Joventut segellar una victòria fonamental per les aspiracions d’estar entre els millors equips de la Lliga Endesa.