La Penya perd 68 a 67 a la pista del Partizan

El Club Joventut Badalona no ha pogut guanyar a la Sala Pionir contra el Partizan de Belgrad i ha perdut 68 a 67. L’equip dirigit per Carles Duran ha fet un partidàs però no ha pogut endur-se la victòria de Sèrbia i suma així la primera derrota de la temporada a Europa.

El Joventut ha començat per davant amb una esmaixada de Derek Willis quan es complia el primer minut de joc. El parcial inicial ha estat de 2-11 amb 7 punts de Willis i 4 de Joel Parra. Obradovic ha demanat temps mort i el parcial serbi ha estat d’11 a 0 per situar el 13-11 i obligar Carles Duran a aturar el joc. La reacció de la Penya ha arribat amb 4 punts seguits de Simon Birgander, tot i que al final del primer període el Partizan dominava el duel 19-17.

El segon acte ha començat amb un triple de Zach Leday, 22-17, però ràpidament el Joventut s’ha posat per davant amb Brodziansky com a protagonista, 22-23. Amb la meitat del quart disputat, la igualtat era màxima, 25-25. Dos triples seguits de Pau Ribas han col·locat de nou el Joventut per davant, 27-31, en un partit de molta qualitat. Al descans, la gran actuació de la Penya ha permès l’equip de Carles Duran marxant per davant, 34-39. Willis, amb 9 punts, i Ribas, amb 7 assistències i 6 punts, eren els jugadors més destacats.

Una nova assistència de Pau Ribas, en aquest cas per a Tomic, ha inaugurat el marcador de la Penya al tercer quart. La jugada del partit també ha tingut com a protagonista a Ribas, assistint a un Derek Willis que ha completat un alley-oop espectacular. El tercer quart de l’equip de Carles Duran ha estat molt bo i han seguit dominant el joc, 43-51. Un triple de Joel Parra ha situat el +11, 43-54, i al final del tercer acte, la Penya guanyava 49-59.

Partizan ha anat retallant les diferències poc a poc fins a posar-se a 2 punts a 6 minuts pel final, 57-59. Ante Tomic des de la personal ha anotat els primers punts de la Penya al darrer període, per entrar als últims 4 minuts per davant, 57-63. Un triple d’Alen Smailagic ha apropat els serbis 62-63 quan quedaven 2 minuts pel final.

El final del partit ha estat trepidant i Kevin Punter ha posat Partizan per davant a 28 segons pel final, 66-65. Una cistella de Pau Ribas a 12 segons ha situat de nou el Joventut al capdavant, 66-67, però un tir de Punter a 4 segons pel final ha posat el 68-67. A la darrera possessió, els àrbitres han considerat que no hi havia falta sobre Tomic ni Ribas i li han donat la pilota a Partizan. El resultat no s’ha mogut i la Penya ha perdut el primer partit de la temporada europea.

Joel Parra, amb 15 punts, ha estat el màxim anotador del Joventut a la Sala Pionir, acompanyat pels 11 de Derek Willis.