La Penya dóna un recital defensiu per superar l’equip basc (72-61) i sumar el segon triomf de la temporada

Victòria espectacular del Joventut contra Baskonia per 72 a 61. L’equip de Carles Duran ha fet un tros de partit en defensa i ha sumat el segon triomf de la temporada a l’Olímpic. Amb 17 punts, Vladimir Brodziansky ha estat el màxim anotador del partit, ben secundat pels 15 de Derek Willis i Ante Tomic. La clau, però, ha estat l’excel·lent rendiment defensiu del conjunt verd-i-negre.

El Joventut ha sortit decidit a marcar el nivell físic del partit, i amb una gran defensa, ha dominat els primers minuts de joc. Albert Ventura i Pep Busquets posaven l’agressivitat defensiva, i en atac, Derek Willis i Vladimir Brodziansky posaven els punts. La Penya ha tingut 8 punts de marge, 20-12, però un parcial de 0-7 al tram final del període ha fet que Baskonia s’apropés, 20-19, en acabar el primer quart.

Dos punts de Brodziansky i quatre més de Tomic han posat el 26-19. La Penya ha estat més de 3 minuts sense permetre anotar Baskonia, i Tomic seguia fent mal als interiors del conjunt basc, 29-22. La defensa del segon quart de la Penya ha estat meravellosa i ha permès els de Carlen Duran agafar 10 punts d’avantatge, 32-22. Un triple de Guillem Vives ha posat la màxima, 35-22, i al descans s’ha arribat amb la Penya còmodament per davant, 35-24. El Joventut només ha permès 5 punts del Baskonia en 10 minuts.

L’inici del tercer període ha seguit amb la Penya defensant de meravella, i amb Tomic anotant per posar el Joventut 15 punts per davant, 39-24. El pivot croat i Derek Willis seguien fent mal el joc interior de Baskonia, i la Penya dominava el marcador, 45-30. La intensitat defensiva de l’equip era màxima, sense permetre respirar el rival en atac. Al final del tercer quart, el partit era del Joventut, 55-42.

Ante Tomic ha arrencat el darrer acte amb un nou moviment de luxe per posar de nou la Penya 15 punts per davant, 57-42. Brodziansky continuava sumant i la Penya mantenia les diferències. A menys de 5 minuts pel final, la diferència era de 13 punts, 64-51, en un exercici defensiu de manual. Un triple de Pep Busquets feia embogir l’Olímpic i segellava una victòria de molt nivell contra un equip Eurolliga com Baskonia. Al final, 72 a 61, i segon triomf en dos partits a l’Olímpic de Badalona.