Una cistella inversemblant d’Scrubb provoca la primera derrota de la temporada a la Lliga Endesa (93-91)

De la manera més dura ha perdut la Penya el primer partit a l’ACB. Una cistella amb el temps a 0 d’Scrubb ha acabat amb el Joventut sumant la primera derrota del curs (93-91) en un partit molt igualat que s’han endut els gallecs gràcies al seu encert en el triple.

Els primers punts del partit han arribat de la mà d’Ante Tomic, qui després d’un rebot ofensiu ha posat a la Penya per davant. L’inici del Joventut ha estat molt bo, amb Tomic anotant i repartint joc, juntament amb Brodziansky. La superioritat del joc interior verd-i-negre ha donat les primeres diferències favorables, 2-12 en els primers minuts, però Obradoiro ha retallat al tram final del primer quart (13-14). Disputat el període inicial, els de Carles Duran dominaven el duel 17-22.

Un parcial de 0-6 de sortida al segon quart ha col·locat la Penya amb la màxima diferència (17-28) del partit, però la reacció dels gallecs ha arribat des del triple, fins a 7, i han empatat el duel a 45 quan quedaven 48 segons pel descans. Després de 20 minuts de joc, la igualtat era màxima, 47-47.

A la represa, l’encert en el triple ha estat clau perquè la Penya tornés a agafar diferències al marcador. Brandon Paul, amb 3 triples als primers minuts, ha permès al Joventut recuperar el lideratge al marcador, 56-63, tot i que l’Obradoiro li ha donat la volta al partit amb els triples d’Àlex Suárez, 67-65. Al final del quart, 70-69.

L’inici del darrer període ha seguit amb l’encert al triple de l’Obradoiro que l’ha posat 79-75. La Penya ha seguit lluitant i gràcies als punts de Brodziansky, ha pogut lluitar pel triomf a Santiago. Dos tirs lliures de Pau Ribas han empatat el duel a 91, però l’Obradoiro ha fet la cistella final i el Joventut ha sumat la primera derrota de la temporada amb una cistella inversemblant d’Scrubb sobre la botzina, 93-91.

La competició no s’atura i aquest diumenge la Penya rep a l’Olímpic al Baskonia a la tercera jornada de la Lliga Endesa (18:30h)