Victòria de la Penya 85 a 79 contra Bilbao Basket per estrenar l’ACB 2021/22
Primer partit, primera victòria. La Penya ha començat de manera inmillorable la temporada i ha derrotat el Bilbao Basket 85 a 79. Abans del partit s’ha celebrat l’homenatge al nostre capità, l’Albert Ventura, per celebrar els 300 partits a l’ACB. El president del club, Juanan Morales, amb 292 partits de verd-i-negre, ha estat l’encarregat de donar-li la samarreta.

La temporada ha començat amb Pau Ribas anotant els primers punts i la Penya s’ha posat per davant als primers minuts. Guillem Vives ha anotat el primer triple que ha intentat i el Joventut ha dominat el primer quart. Derek Willis anotava amb comoditat i els de Carles Duran dominaven. Bilbao Basket ha reaccionat i el primer període ha acabat amb empat a 16.

Les sensacions de la Penya en atac han millorat al segon quart i han arribat les primeres diferències importants, 25-19. Bilbao però, ha tornat a ficar-se al partit amb encert al tir exterior. Pau Ribas ha seguit anotant i al descans, el català ja portava 10 punts. El Joventut ha marxat als vestidor per davant, 38-37.

Després del pas pels vestidors, el Joventut ha sortit amb encert al tir exterior i amb els punts de Brodziansky, ha arribat a tenir avantatges propers als 10 punts. Entre l’eslovac, Willis, Vives i Pau Ribas han liderat l’atac de la Penya per acabar el tercer acte per davant, 62-58.

Un triple d’Albert Ventura a 5 minuts del final ha posat el Joventut 7 punts per davant, 75-68, però Bilbao Basket s’ha apropat al tram final. Derek Willis seguia deixant imatges espectaculars, i en un duel apretat, un triple de Joel Parra a 35 segons del final ha sentenciat la victòria a favor de la Penya, 85-79.

En la seva estrena a l’ACB, el nord-americà Derek Willis ha acabat el partit amb 17 punts, màxim anotador, ben acompanyat per Pau Ribas, amb 15. Amb el triomf, el Joventut ja pensa el partit de divendres a Galícia contra l’Obradoiro.