El Joventut tanca la pretemporada superant l’Unicaja 73 a 57 en un excel·lent partit a nivell defensiu
La Penya s’ha proclamat campiona del VI Torneo EncestaRías després de superar l’Unicaja 73 a 57 a la final. El treball defensiu de l’equip de Carles Duran ha estat extraordinari i ha permès el Joventut  tancar la pretemporada amb un triomf que serveix per seguir consolidant les bones sensacions del primer mes de treball.

Brandon Paul ha començat  el partit amb la mà calenta i ha anotat dos triples als primers instants. L’aportació del nord-americà ha estat molt important, anotant també des del tir lliure i assistint a Kriss Helmanis. Gran defensa de l’equip de Carles Duran que ha controlat a l’Unicaja des del començament. El relleu anotador de Brandon Paul l’ha agafat Vladimir Brodziansky, qui amb 7 punts ha permès a la Penya tancar el primer acte per davant, 21-12.

L’Unicaja ha retallat les diferències als primers minuts del segon quart, 29-27, però els punts de Guillem Vives al tram final del període han deixat el Joventut per davant al descans, 36-31. L’esforç defensiu de la Penya ha estat molt bo i ha esdevingut una de les claus per acabar per davant la primera meitat.

Del pas pels vestidors ha sortit un Joventut que ha augmentat la diferència als 17 punts, 50-33, amb gran encert en el triple de Pau Ribas i Brandon Paul, i sobretot,  amb una defensa extraordinària. La Penya ha deixat en només 6 punts a l’Unicaja al tercer període, acabant el quart amb una àmplia distància al marcador, 54-37.

Els últims 10 minuts han servit per veure com el Joventut ha seguit defensant de manual i ha arribat a tenir més de 20 punts de diferència, 67-46. Finalment, el resultat ha estat 73-57, reafirmant l’excel·lent treball defensiu de la Penya, deixant per sota dels 60 punts un gran equip com l’Unicaja.

El millor jugador del torneig ha estat l’eslovac Vladimir Brodziansky. L’ala pivot va anotar 25 punts a les semifinals contra el Río Breogán i ha anotat 14 punts a la gran final contra l’Unicaja.

Amb la victòria contra els malaguenys, la Penya tanca la pretemporada amb 5 victòries i només 1 derrota. El proper dissabte a les 18:00h, comença la Lliga Endesa a l’Olímpic de Badalona rebent el Bilbao Basket.