Triomf dels verd-i-negres 76 a 84 contra el Río Breogán. Diumenge, la final contra el guanyador de l’Unicaja - Obradoiro

Victòria de la Penya 76 a 84 a la primera semifinal del torneig EncestaRías. El partit ha arrencat amb un gran ensurt després que Simon Birgander hagi rebut un cop de colze molt dur a la cara. El jugador suec ha marxat a l'hospital i les proves han determinat que pateix un traumatisme facial amb fractura d'ossos propis del nas. Birgander està recuperat de la commoció i estarà unes hores en observació.

Tot i el mal tràngol inicial, el Joventut ha començat el partit amb un triple de Joel Parra i un altre de Pau Ribas ha posat els verd-i-negres amb 10 punts d’avantatge als primers minuts de partit. El control del primer quart ha estat completament del Joventut, tenint una màxima de 19 punts (11-30). El període ha acabat amb els de Carles Duran còmodament per davant, 16-30.

L’encert de Vladimir Brodziansky als primers minuts del segon acte han permès el Joventut seguir amb àmplies diferències per davant (18-36). Al bon moment de l’eslovac s’hi ha afegit Pau Ribas amb dos triples més (12 punts al descans, 4/4 en triples), ha permès els verd-i-negres seguir controlant el partit. La Penya ha arribat al descans per davant, 39-52, després d’una cistella d’Andrés Feliz abans que es consumís el temps.

La segona meitat ha arrencat amb el Río Breogán retallant diferències fins que dos triples de Brodziansky han tornat a posar la Penya 15 punts per davant, 50-65. Al tram final del quart, els gallecs han reaccionat i s’han situat a 7 punts en acabar l’acte, 60-67.

El Río Breogán ha arribat a posar-se a 4 punts (68-72), però la figura de Vladimir Brodziansky ha emergit de nou, i l’eslovac, imparable amb 25 punts, ha sentenciat la victòria a favor de la Penya, 76-84. Amb la victòria contra els gallecs, el Joventut jugarà la final del torneig EncestaRías contra el vencedor del duel entre l’Unicaja i l’Obradoiro. El partit es jugarà diumenge a les 13:00h.