La Penya derrota el Barça davant la seva gent i força el tercer partit (72-63)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una grandiosa victòria en el derbi contra el Barça (72-63). Els de Carles Duran han disputat un gran partit davant d’un Olímpic que ha acollit 1.000 espectadors eufòrics, i han forçat el tercer partit de la sèrie de quarts de final del playoff de la Lliga Endesa.

La Penya ha sortit pletòrica i ha estat protagonista d’un primer quart espectacular, amb moltíssima intensitat, una defensa molt sòlida i una gran circulació de pilota. Ferran Bassas ha estat el protagonista dels minuts inicials amb 8 punts (14-3), però Pau Ribas també ha deixat mostres de la seva qualitat anotant i assistint. Amb un triple de Vladimir Brodziansky i un altre de Neno Dimitrijevic, el Joventut ha agafat el seu màxim avantatge (20-5), però els culers han retallat (23-13).

El decorat ha canviat en el segon quart. El quadre blaugrana ha pujat la intensitat i els verd-i-negres s’han estancat en atac, només sent capaços d’anotar 1 punt durant els primers 6 minuts (24-22). Malgrat tot, la Penya s’ha recuperat amb un triple d’Albert Ventura (31-24) i ha marxat al descans per davant (31-27).

Només sortir dels vestidors, el Barça ha empatat el partit (31-31), però el Joventut ha reaccionat amb un parcial de 7-0, amb una gran esmaixada de Conor Morgan, un triplàs de Bassas i una cistella d’Ante Tomic (38-31). Bassas continuava encertat des de tres, i amb un 2+1 de Dimitrijevic, els verd-i-negres marxaven de 10 (49-39). Tot i això, el Barça s’ha acostat per acabar el quart (49-44).

Quan el partit estava molt calent en el darrer quart, Bassas ha clavat un triplàs que ha posat els verd-i-negres 8 punts per davant a 5 minuts pel final (60-52). La Penya, com durant tot el partit, ha continuat defensant a la perfecció, i amb 4 tirs lliures consecutius de Ribas i una gran esmaixada de Morgan, seguia manant (67-58) i el temps corria. En els instants finals, els locals han estat molt seriosos i no han deixat escapar el triomf.

Ferran Bassas, amb 19 de valoració, 20 punts i 5/9 en triples, i Ante Tomic, amb 11 de valoració, 6 punts, 7 assistències i 5 rebots, ha estat els millors jugadors del Joventut.