Derrota contra el Barça per obrir el playoff (84-74)

El Club Joventut Badalona ha caigut (84-74) a la pista del Barça en el tret de sortida dels quarts de final del playoff de la Lliga Endesa. Els verd-i-negres han lluitat i donat la cara a casa del subcampió d’Europa, però han cedit la primera derrota de la sèrie.

El Barça ha estat el dominador des dels primers minuts de partit, agafant molt d’hora un bon coixí a favor (13-4). Per la Penya, l’home més inspirat durant els compassos inicials ha estat Ante Tomic, amb 6 punts, que s’ha ajudat de les assistències de Ferran Bassas i Pau Ribas. Amb un triple final de Vladimir Brodziansky, els verd-i-negres han finalitzat el període perdent de 8 (26-18).

Els badalonins han fet un gran segon quart, gràcies a una defensa boníssima, un bon ritme de joc i una circulació de pilota molt positiva, i s’han aconseguit posar per davant (33-38), amb la bona versió anotadora de Vladimir Brodziansky (6) i la solidesa d’homes com Xabi López-Arostegui. El Barça, però, ha remuntat per arribar al descans (40-38).

A la represa, la Penya ha tingut problemes per anotar i ha necessitat que Tomic oferís la seva millor versió de cara a cistella - amb 6 punts durant els primers 5 minuts - per no perdre la pista del seu rival (51-46). Tot i això, els locals han arribat al final del tercer quart manant per dobles dígits (60-50).

Els badalonins, que han arribat a tenir un dèficit de 16 en el darrer període, han lluitat, però no han pogut retallar el desavantatge. Neno Dimitrijevic, amb 8 punts, ha estat l’home verd-i-negre més inspirat en els últims minuts, ajudat principalment per Ribas i Brodziansky.

Vladimir Brodziansky ha estat el líder verd-i-negre amb 19 de valoració i 16 punts. Neno Dimitrijevic i Pau Ribas l’han seguit amb 16 de valoració per cap.