La Penya no pot tancar la fase regular amb victòria (94-73)

El Club Joventut Badalona no ha tingut opcions Miribilla (94-73), contra un RETAbet Bilbao Basket que s’hi jugava la permanència, i ha tancat la fase regular amb un balanç molt positiu de 20 victòries i 16 derrotes. Les bones noticies del partit han estat el retorn de Xabi López-Arostegui després de la seva lesió, i el “redebut” de Pep Busquets.

El RETAbet Bilbao Basket ha sortit molt fort i ha anotat tres triples consecutius en els primers dos minuts, per obtenir el primer avantatge (9-0). Llavors, la Penya ha reaccionat i amb un gran Vladimir Brodziansky, que ha sumat 8 punts en el primer quart, ha igualat el marcador (15-15). El Joventut ha continuat defensant bé i movent bé la pilota per finalitzar el període per davant (15-19).

El segon quart no ha estat bo pels badalonins, que han vist com els locals es col·locaven per davant amb un parcial de 13-4 a favor (28-25). Llavors, el RETAbet Bilbao Basket s’ha estirat encara més i ha arribat guanyant d’11 al descans (41-30). La màgia del període l’ha posat Ferran Bassas, amb una assistència per darrere espectacular per a Ante Tomic.

En el tercer període, els bascos han trencat definitivament el partit (75-44), i la Penya no ha pogut remuntar i ha acabat caient a Miribilla, malgrat els bons minuts d’homes com Brodziansky, i de joves com Arnau Parrado i Pep Busquets en el tram final.

El millor jugador del Joventut ha estat Vladimir Brodziansky, amb 31 de valoració i 24 punts. L’ha seguit Ferran Bassas, amb 23 de valoració, 11 punts i 6 assistències.