Victòria coral contra el MoraBanc Andorra (99-92)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una meritòria victòria (99-92) contra un rival molt en forma, el MoraBanc Andorra. Els  verd-i-negres, que han disputat un partit molt coral a l’Olímpic, segueixen guanyant i no renuncien a la sisena posició de la Lliga Endesa.

El Joventut ha realitzat un bon joc col·lectiu i una bona defensa en el primer quart, que li ha permès agafar el primer avantatge (22-15). Els homes de Carles Duran han repartit 5 assistències i fins a 6 jugadors diferents han estat capaços d’anotar, fet que demostrava l’actuació coral del conjunt. Albert Ventura, amb 8 punts, ha estat el màxim anotador del període inicial.

Amb una cistella de Joel Parra i una altra de Neno Dimitrijevic, la Penya ha agafat una diferència a favor de dobles dígits (26-15). Minuts més tard, amb un triple del macedoni, els verd-i-negres aconseguien la seva máxima renta de la primera part (33-20). Els andorrans han retallat el dèficit abans d’arribar al descans (44-36), malgrat els bons minuts de Shawn Dawson de cara a cistella.

El Joventut ha continuat amb la iniciativa durant el tercer quart, pràcticament sempre amb dobles dígits de diferència a favor. Pau Ribas ha estat important amb dos triples durant els primers minuts (56-45). Llavors, ha aparegut Ventura, també amb un triple, la màgia d’Ante Tomic, que ha assistit de forma magistral a Ferran Bassas en dues ocasions (67-55), i Conor Morgan, encistellant de tres sobre la botzina de la possessió (70-58). Al final del període, 77-65.

Els badalonins han començat el darrer quart amb un parcial d’11-0 (88-65), amb una gran defensa, els punts de Ribas, Simon Birgander i Vladimir Brodziansky, i la màgia de Dimitrijevic. El partit semblava sentenciat, però l’Andorra no s’ha rendit i ha tallat marcador final fins a 99-92.

Albert Ventura, amb 15 punts, 4 rebots, i Pau Ribas, amb 14 punts, 3 rebots i 3 assistències, han estat els dos homes més valorats del Joventut (20).