La remuntada heroica del darrer quart, sense premi (102-93)

El Club Joventut Badalona ha caigut (102-93) a la pròrroga a la pista de l’Unicaja, després d’haver remuntat 16 punts en el darrer quart amb una remuntada heròica i d’orgull liderada per Neno Dimitrijevic. Albert Ventura ha disputat el seu partit número 294 amb la samarreta de la Penya a l’ACB, superant a Juanan Morales, i s’ha convertit tercer en el ranking històric, per darrere de Rafa Jofresa i Jordi Villacampa.

L’Unicaja ha estat superior en el primer quart (23-18), especialment gràcies a Darío Brizuela, autor d’11 punts. La Penya ha fet una bona feina en el rebot ofensiu i ha fet mal en atac amb Pau Ribas, Conor Morgan i Ante Tomic, però no ha estat encertada des de més enllà de la línia de tres (0/4), una de les claus de l’avantatge local.

Els malaguenys han marxat de 13 (37-24) en un tram inicial del segon quart, en el qual només Dimitrijevic ha estat encertat de cara a cistella. La reacció de la Penya ha començat amb un triple del base macedoni, que ha acostat els badalonins a 8 (37-29). Llavors, Tomic ha agafat el relleu, i amb les seves anotacions ha permès que els verd-i-negres arribessin molt vius al descans (44-38).

A la represa, la inspiració en atac de Tomic no estat suficient per impedir que l’Unicaja aconseguís 14 punts de renda (59-45). Llavors, el Joventut ha traçat un parcial de 0-8, amb els triples de Morgan i Ferran Bassas per tallar el dèficit a 6 (59-53). La muntanya russa ha continuat, amb un Unicaja que ha finalitzat el quart 16 per davant (69-53).

El triomf semblava impossible, però el partit ha tingut un gran heroi: Dimitrijevic, que ha fet un últim quart espectacular amb 17 punts per remuntar el dèficit de 16 i forçar la pròrroga. A 5 minuts pel final, la Penya perdia 78-68, però ha aconseguit igualar el marcador després dels triples de Morgan i el macedoni (78-78). El base, amb accions espectaculars, ha posat els verd-i-negres 4 per sobre (78-82), culminant un parcial de 0-14. Malgrat tot, els locals han reaccionat i han conduït el partit al temps extra (84-84). A la pròrroga, l’Unicaja ha estat superior i s’ha endut la victòria (102-93).

Dimitrijevic, que ha abandonat la pròrroga amb un cop, ha liderat el Joventut amb 30 de valoració, 27 punts i 8 assistències. L’ha seguit Ante Tomic, amb 25 de valoració, 23 punts i 9 rebots.