El Joventut supera el Lenovo Tenerife, tercer classificat, en un partit molt igualat (90-85)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una victòria de molt mèrit (90-85) al Palau Olímpic contra el Lenovo Tenerife, el tercer classificat de la Liga Endesa. Els de Carles Duran, que han disputat un enfrontament molt seriós, han anat per davant durant pràcticament tot el partit i han aconseguit un merescut triomf, en un final molt patit.

El primer quart entre badalonins i canaris ha estat molt igualat, de baixa anotació i ha destacat per les sòlides defenses de tots dos equips (16-17). El màxim anotador de la Penya durant els primers deu minuts ha estat Ferran Bassas (5), mentre que Ante Tomic ha estat el principal distribuïdor de joc del conjunt de Carles Duran, amb 3 assistències.

La igualtat ha continuat durant la primera meitat del segon quart (37-35), però el Joventut s’ha estirat en els instants finals amb un parcial de 7-0 a favor (44-35), gràcies a la bona defensa, als tirs lliures i a un triple de Shawn Dawson. Novament, Bassas, amb 9 punts i 2 assistències, ha destacat en el segon període per un Joventut que ha arribat manant als vestidors (44-36).

El protagonista del primer compàs de la segona part ha estat Neno Dimitrijevic, que amb 9 punts ha disparat a la Penya (59-47). El Tenerife, però, ha retallat distàncies i s’ha acostat a 4 (61-57). Amb un 2+1 de Tomic i una gran cistella de Dawson, el Joventut ha ampliat la diferència novament a 9 (66-57), però els visitants han tornat a escurçar el dèficit per finalitzar el període (67-64).

El duel ha arribat molt igualat en els darrers instants (78-79), després que Dimitrijevic tornés a liderar els seus en atac. Llavors, ha aparegut Albert Ventura per transformar un triple importantíssim per posar els verd-i-negres per davant (81-79). Els canaris han tornat a girar la truita (81-82), però la Penya s’ha avançat novament amb 4 punts de Tomic (85-84). Llavors, el capità ha tornat a fer acte de presència per sentenciar el partit amb un triplàs (88-84) quan restaven 14 segons pel final.

Neno Dimitrijevic (23 punts, 4 rebots) i Ante Tomic (16 punts, 6 rebots, 4 assistències) han liderat el Joventut tots dos amb 23 de valoració.