Triomf i average pel Joventut (89-102)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una doble victòria (89-102) a la Fonteta contra el Valencia Basket, que li ha permès marxar de la Capital del Túria amb el triomf i l’average a favor (els taronja havien guanyat d’11 el partit d’anada). Els verd-i-negres han jugat un gran partit amb molt d’encert (27/38 en tirs de dos i 11/17 en triples) i han sortit victoriosos d’un pavelló en el qual no vencien des del 2008.

El Joventut ha fet un primer quart boníssim a la Fonteta, amb molt d’encert en els tirs de camp (10/13), gràcies a la bona circulació de pilota i a la gran selecció de tir. Pau Ribas, que ja va ser MVP de la jornada anterior, ha continuat molt endollat i ha clavat 9 punts en el primer quart amb 100% d’encert (4/4). Els verd-i-negres s’han posat 6 per davant després d’un triple de Ferran Bassas (14-20), però els taronja han retallat diferències per acabar el període (21-24).

La Penya ha començat el segon quart millor que el seu rival, trobant anotacions en les mans d’Ante Tomic, Shawn Dawson i Neno Dimitrijevic. Pau Ribas, que ha seguit amb la punteria perfecta, ha anotat un triple per agafar un marge de 6 (29-35). Llavors, amb un parcial de 8-0, els valencians s’han posat per davant (37-35), però el Joventut ha contestat amb 5 punts seguits de Vladimir Brodziansky (39-40). Amb les anotacions finals de Simon Birgander i Dimitrijevic, els de Carles Duran s’han plantat al descans dominant per 4 (43-47).

Les verd-i-negres han sortit molt forts del vestidor i han ampliat l’escletxa amb un triple de Bassas i una cistella de Ribas (43-52). La diferència ha arribat a ser de 12 (46-58), amb una Penya que defensava, podia córrer, i es feia forta amb l’esforç físic i la solidesa d’homes com Joel Parra i Birgander. El Valencia Basket s’ha acostat (54-60), però 5 punts de Conor Morgan han permès agafar aire (58-67) i acabar el tercer quart amb un coixí considerable (62-71).

En el darrer quart, la Penya ha practicat el seu millor bàsquet, ha jugat a plaer i ha acabat sentenciant el partit definitivament. Amb un Tomic que, ajudat de Dimitrijevic i Ribas, ha repartit joc, les grans versions anotadores de Dawson i Morgan, i la defensa d’homes com Albert Ventura, la Penya ha arribat a marxar de 20 (64-84). Els locals, però, han fet un esforç per endur-se l’average i han arribat a igualar-lo en els darrers segons (89-100). Llavors, ha aparegut Dimitrijevic, que amb una jugada individual pràcticament sobre la botzina, ha decidit la diferència de punts a favor dels verd-i-negres.

Pau Ribas ha liderat el Joventut amb 20 de valoració, 17 punts, 6/8 en tirs de camp i 5 assistències. L’han seguit Ferran Bassas i Ante Tomic, tots dos amb 18 de valoració.