Un Joventut amb molt de cor i orgull frega la gesta (78-84)

El Club Joventut Badalona ha caigut (78-84) al Palau Olímpic contra la Segafredo Virtus Bologna i ha quedat eliminat de la 7DAYS EuroCup. Els badalonins ho han donat tot, han vist el partit molt complicat, s’han arribat a posar per davant després d’haver arribat a perdre de 23, i mai s’han rendit davant d’un equip molt físic i amb un nivell d’intensitat altíssim. I per posar les coses més complicades, Xabi López-Arostegui i Neno Dimitrijevic han hagut de marxar per lesió. Amb la derrota, s’ha acabat l’aventura de la Penya a Europa, en la qual ha realitzat un gran joc contra grans rivals durant tota la temporada i ha sumat un balanç de 12-6.

El duel ha començat amb molta intensitat, com s’esperava en un partit del TOP8 de la 7DAYS EuroCup. Els primers compassos han estat molt igualats (10-10), amb un Ante Tomic que portava el ritme anotador de la Penya (7). Llavors, els italians, que dominaven des de la defensa, han agafat un avantatge de 7 punts (12-19) i han acabat el període 5 per sobre (14-19).

En el segon quart, els visitants han estat superiors i han arribat a marxar de 14 (21-35), gràcies a una defensa molt física que ha posat en molts problemes el Joventut. Llavors, els verd-i-negres han reaccionat, amb solidesa al darrere, i després d’un triple de Joel Parra han tallat el dèficit a la meitat (28-35). Malgrat tot, l’encert des del triple italià al final de la primera meitat ha tornat a disparar a la Virtus (28-43).

Després del descans, la Virtus ha pujat el seu nivell físic i ha agafat un ample coixí de 23 (32-55). La Penya no s’ha donat per vençuda, ha jugat amb molt de cor, ha igualat el nivell d’intensitat rival, i amb tres de triples de Ferran Bassas, un de Parra, i 5 punts de Shawn Dawson, s’ha posat a 10 (54-64).

En l’últim quart, la Penya ha continuat a l’heroica i ha lluitat d’una manera espectacular, amb Simon Birgander, Dawson, Albert Ventura, Pau Ribas, Parra i Bassas. Amb bons minuts del suec, el Joventut s’ha acostat a 6 (61-67), i ha empatat amb tirs lliures de Bassas (69-69). Més tard, els verd-i-negres s’han posat per davant amb un triple èpic de Ventura (72-71). Malgrat tot l’esforç, la Virtus ha tancat el partit millor, com també va passar a Bolonya, i ha segellat el seu passi a semifinals.

Ferran Bassas ha fet un partit monstruós amb 33 de valoració, 26 punts, 5 assistències i 7/10 en triples. L’ha seguit Simon Birgander, amb 15 de valoració, 10 punts, 6 assistències i 4 rebots.