La Virtus s’endú el primer punt de la sèrie (80-75)

El Club Joventut Badalona ha perdut (80-75) a la pista de la Virtus Segafredo Bologna el primer partit de la sèrie del TOP8 de la 7DAYS EuroCup. Els verd-i-negres han fet un gran partit al nord d’Itàlia, però un mal últim quart ha impedit que marxessin victoriosos. El divendres, segon partit a l’Olímpic, amb l’obligació de guanyar.

La Penya, amb el seu 5 inicial dels últims partits (Ferran Bassas, Albert Ventura, Xabi López-Arostegui, Vladimir Brodziansky i Ante Tomic), ha començat mossegant i defensant amb moltíssima intensitat, i ha impedit que la Virtus anotés durant els primers cinc minuts (0-6). Llavors, el partit ha embogit, i les pèrdues de pilota verd-i-negres han propiciat un intercanvi de cops. Gràcies als tirs lliures a favor dels italians (14), el partit ha arribat molt igualat al final d’un primer quart (20-22) en el qual López-Arostegui ha anotat 6 punts.

Neno Dimitrijevic ha aparegut amb la seva qualitat habitual per sumar pels verd-i-negres, però els locals s’han aconseguit posar per davant (31-28). Llavors, el Joventut ha trobat el seu millor joc col·lectiu, i amb un López-Arostegui imperial des del triple (15 punts i 3 triples al descans) i un Bassas que assistia, ha trenat un parcial favorable (38-44). Al descans, domini de la Penya (41-44) i molts tirs lliures per la Virtus (29).

Només tornar dels vestidors, els italians s’han tornat a posar per davant (49-47), però el Joventut ha contestat immediatament, amb un parcial a favor de 0-8 (49-56), especialment gràcies a l’encert des del triple de Bassas, a la visió de joc de Tomic i a l’esforç de Joel Parra, un martell en el rebot ofensiu i que també ha protagonitzat una gran esmaixada. La Virtus, però, ha tornat a reaccionar i ha finalitzat el tercer quart amb empat (63-63).

Els badalonins s’han estancat en atac en el darrer quart i veien com la Virtus agafava el seu màxim avantatge (75-68). La Penya no s’ha rendit i ha reaccionat amb orgull i amb els punts en la pintura de Tomic (77-74). Malgrat tot, la remuntada no ha estat possible i els italians s’han endut el primer assalt.

Ferran Bassas ha liderat el Joventut amb 19 de valoració, 14 punts i 8 assistències. L’ha seguit Xabi López-Arostegui, amb 16 de valoració, 20 punts i 6 rebots.