Un Joventut molt solvent derrota el Movistar Estudiantes a domicili (83-90)

El Club Joventut Badalona ha derrotat el Movistar Estudiantes (83-90) en el WiZink Center, i ha sumat la tercera victòria consecutiva a la Lliga Endesa. Els homes de Carles Duran han dominat pràcticament tot el partit des de l’inici i han sumat el quinzè triomf a l’ACB (15-10) gràcies a un bon joc col·lectiu.

La sortida del Joventut a Madrid ha estat molt bona, i en els primers minuts del partit ha aconseguit tenir fluïdesa en atac, gràcies al bon moviment de pilota, i agafar un avantatge de 9 punts (13-22). Xabi López-Arostegui, imparable, ha sumat 10 punts en el tram inicial, ajudat dels triples de Ferran Bassas i Vladimir Brodziansky. L’Estudiantes, però, s’ha acostat (23-24), tot i que la Penya ha tancat el període amb un triplàs de Pau Ribas sobre la botzina (23-27).

La igualtat continuava en el marcador, però el Joventut comptava amb un Bassas molt encertat, que ha clavat un gran 2+1 i un bon triple per agafar 5 punts d’avantatge (32-37). Llavors, amb 4 punts d’Ante Tomic i dos triples d’un inspiradíssim Brodziansky, la Penya ha marxat de dobles dígits (37-47). Al descans, els verd-i-negres superiors en sensacions i en el marcador: 43-51.

Després d’una cistella de Tomic, els verd-i-negres aconseguien el seu màxim avantatge del matx (45-57). Llavors, ha arribat la reacció del Movistar Estudiantes, que s’ha col·locat a 8 gràcies a un parcial de 10-2 (55-59). Els badalonins han contestat amb un triple d’Albert Ventura i un tros de jugada de Neno Dimitrijevic (també ha transformat un triple al final del quart), però no ha estat suficient per agafar separació (64-69).

Simon Birgander ha destacat en els primers compassos del darrer període, amb 6 punts, però la Penya no podia sentenciar i veia com els estudiantils s’acostaven cada cop més: 79-82 a 3 minuts pel final. Els verd-i-negres han sabut jugar bé els moments calents, i dos punts de Tomic acostaven el partit a Badalona (79-84). A partir d’aquí, grans jugades en defensa d’homes com López-Arostegui o Bassas han permès que la victòria no perillés per a una Penya que continua d’escalada.

Xabi López-Arostegui ha estat el líder amb 20 de valoració, 16 punts, 5 rebots i 2 recuperacions. L’ha seguit Vladimir Brodziansky, amb 19 de valoració, 16 punts i 3 rebots.