La Penya supera el Monbus Obradoiro al Palau Olímpic (91-84)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit la victòria (91-84) contra el Monbus Obradoiro en el Palau Olímpic, en un duel que ha dominat pràcticament des de l’inici. Els verd-i-negres, que entre lliga i Europa venien de dos triomfs consecutius, han fet un bon partit col·lectiu i segueixen creixent.

El primer quart ha estat molt igualat, amb un ritme molt elevat i una anotació alta per part de tots dos equips. En els primers compassos del partit, les principals referències en atac han estat Ante Tomic, que ha anotat 8 punts en el període inicial, i Ferran Bassas, que ha estat el far amb 4 assistències, però també s’hi han sumat Xabi López-Arostegui (7 punts) i Neno Dimitrijevic (7). Al final, amb un triple de Pau Ribas i un 2+1 de Joel Parra en una ràpida jugada, els verd-i-negres han agafat la iniciativa (30-25).

Simon Birgander ha anotat els 4 primers punts del segon quart per agafar-ne 7 de distància (34-27), però els visitants s’han posat a 1 amb un parcial de 0-6 (34-33). Amb un bon joc col·lectiu i una defensa sòlida, els badalonins han recuperat l’avantatge (41-33), i amb 7 punts a les acaballes de Dimitrijevic, han pogut arribar al descans amb dobles dígits de diferència (53-41).

Amb un triple de Ribas només començar la segona part, el Joventut ha agafat 14 punts d’avantatge (56-41), però l’Obradoiro no s’ha donat per vençut i ha anat fent la goma. En els instants finals del quart, la Penya ha traçat un parcial de 7-0, amb 5 punts de López-Arostegui (un triple sobre la botzina) i 2 d’Ante Tomic, per encarar la recta final amb un bon coixí (77-63).

Els badalonins han arribat als darrers instants amb 10 punts d’avantatge, però el Monbus Obradoiro, a 2:30 pel final, ha encistellat dos triples consecutius que han posat emoció (85-81). Els visitants s’han continuat acostant (85-83), però Ribas, que ha fet un gran partit amb 7 assistències, ha robat una pilota (amb la col·laboració d’Albert Ventura) i ha sumat dos punts al contraatac quan el seu equip més el necessitava (87-83). L’escorta badaloní ha sentenciat des de la línia de tir lliure i la victòria no s’ha escapat de Badalona.

Xabi López-Arostegui ha estat l’home més valorat del partit (27), gràcies als seus 22 punts, 7 rebots i 2 recuperacions. L’ha seguit Pau Ribas, amb 20 de valoració, 14 punts i 7 assistències.