Derrota contra l’Unicaja a l’Olímpic (77-90)

El Club Joventut Badalona ha perdut (77-90) al Palau Olímpic contra l’Unicaja i no ha pogut tancar la classificació pels quarts de final de la 7DAYS EuroCup. Els verd-i-negres, que malauradament ja no aspiren a ser primers, tindran una nova oportunitat a Nanterre la setmana vinent per aconseguir el passi. Demetrius Jackson ha hagut d’abandonar el partit per unes molèsties en el segon quart.

Els primers minuts del partit han tingut un clar protagonista: Ferran Bassas, que ha clavat 12 punts (tots els del seu equip) i ha permès que els verd-i-negres tinguessin el primer avantatge (12-7). El base ha arribat al final del període amb 17 punts, però l’Unicaja ha millorat i ha forçat la igualtat en el marcador (21-21).

Els visitants han portat la iniciativa dels primers compassos del segon quart, tot i que els verd-i-negres es mantenien molt a prop (29-32) amb bons minuts de Pau Ribas de cara a cistella, i una gran assistència de Demetrius Jackson a Simon Birgander, un dels highlights de la nit. La Penya ha donat la volta al marcador, un altre cop amb una gran versió de Bassas, que ha repartit dues assistències i ha sumat dos punts al final per marxar als vestidors per davant (41-40).

L’estira-i-arronsa ha continuat en el tercer quart, amb dos equips que s’intercanviaven l’avantatge en el marcador, en un partit molt competit. Vladimir Brodziansky ha estat molt important amb dos triples, i també Conor Morgan, que ha pogut sumar punts des de la banqueta. Al final, una petita ratxa de l’Unicaja, li ha permès acabar el quart cinc per davant (60-65).

Els verd-i-negres han intentat capgirar el marcador per aconseguir la victòria en el darrer període, però l’encert de l’Unicaja els ha permès marxar de 10 (70-80) a dos minuts pel final, fet que ha decidit definitivament el partit.

Ferran Bassas ha liderat el Joventut amb 17 de valoració, 21 punts i 3 assistències. L’han seguit Xabi López-Arostegui i Ante Tomic, tots dos amb 11 de valoració.