La Penya lluita, però cau a quarts contra el TD Systems Baskonia (96-87)

El Club Joventut Badalona ha caigut (96-87) en els quarts de final de la Copa del Rei de Madrid contra un duríssim TD Systems Baskonia. D’aquesta manera, la Penya, que ha jugat amb cor i no s’ha rendit fins al final, no disputarà les semifinals del torneig del KO.

El primer període ha tingut color baskonista, amb un atac molt eficaç que ha creat molts problemes entre la defensa verd-i-negra, fet que ha provocat que els bascos agafessin un avantatge de dobles dígits (28-17). Neno Dimitrijevic, amb 6 punts, ha estat el jugador de la Penya més inspirat durant el quart inicial.

Els homes de Carles Duran s’han recuperat en els primers instants del segon període, amb una gran versió de Demetrius Jackson, que ha arribat al descans amb 11 punts. Després d’un gran contraatac executat entre Pau Ribas i Conor Morgan, els badalonins s’han acostat a 5 (35-30), però el Baskonia, imparable, ha tornat a obrir una escletxa abans de marxar als vestidors (55-47), malgrat els bons minuts d’Ante Tomic, que ha anotat 7 punts en el quart i fins i tot ha clavat un triple.

Després del descans, la sortida del TD Systems Baskonia ha tornat a ser molt agressiva i s’ha posat 13 per sobre (64-51). Llavors, el Joventut ha reaccionat amb un triple de Xabi López-Arostegui i cinc punts consecutius de Ferran Bassas (68-61). A partir d’aquí, Vladimir Brodziansky ha estat l’home més encertat de cara a cistella, però la Penya no ha pogut acostar-se més i els bascos han acabat el quart manant per 10 (78-68).

En el darrer període, el Baskonia ha agafat la màxima diferència del partit (89-71). Quan l'enfrontament semblava acabat, la Penya, amb molt de cor, no s’ha donat per vençuda, i ha lluitat per acostar-se fins a 7 punts, després d’un triple de Brodziansky (89-82) que ha tancat un parcial de 0-11. Al final, però, la Penya no ha pogut culminar la remuntada i ha perdut.

Ante Tomic (19 valoració, 14 punts, 11 rebots i 4 assistències) i Vladimir Brodziansky (17 valoració, 18 punts i 5 rebots) han estat els homes més destacats del Joventut.