La Penya derrota l’UCAM Murcia a domicili (84-91)

El Club Joventut Badalona ha derrotat l’UCAM Murcia (84-91) a domicili, en un partit molt treballat dels homes de Carles Duran. D’aquesta manera, els verd-i-negres marxen a la Copa del Rei de Madrid amb una victòria i un balanç de 12-9 a la Lliga Endesa. Demetrius Jackson ha debutat i Shawn Dawson ha reaparegut després de la tendinitis al genoll.

El Joventut ha començat bé, amb una bona defensa, una notable circulació de pilota, i un Ferran Bassas i un Ante Tomic molt endollats i que s’han entès a la perfecció. Amb el bon inici, els verd-i-negres havien agafat, molt d’hora, el primer avantatge (7-14), però els locals han retallat al final del període (21-22). Xabi López-Arostegui, amb 7 punts, ha realitzat un primer quart molt sòlid.

La igualtat entre UCAM i Joventut ha continuat en el segon període i tots dos equips s’han anat intercanviant cistelles. Bassas, Tomic i Joel Parra han estat els principals anotadors badalonins, però també ha destacat Demetrius Jackson, que ha aconseguit els seus primers punts amb la samarreta verd-i-negra, i ha aportat energia i frescor. Al descans, marcador molt equilibrat (42-44).

Tornant dels vestidors, la Penya ha tornat a agafar la iniciativa del partit i amb un triple de López-Arostegui, s’ha posat 10 punts per sobre (48-58). Els locals s’han acostat a 5 (53-58), però amb les bones actuacions de Bassas i Tomic, tots dos imparables, els verd-i-negres han agafat la seva màxima diferència (53-66). Malauradament, els locals seguien fent la goma i s’han tornat a posar a 5 per acabar el quart (63-68).

El Joventut no ha sentit la pressió en el darrer període i ha sabut tancar la victòria, amb un Vladimir Brodziansky que ha fet un gran quart. Amb un triple de Bassas, els verd-i-negres tornaven a agafar un coixí còmode de 9 (67-76), tot i que els murcians no s’han rendit i s’han col·locat a 5 a dos minuts pel final (75-80). Llavors, ha arribat la jugada clau del matx: Pau Ribas, aportant veterania en els moments més calents, ha repartit una assistència espectacular per a Brodziansky, que des de la cantonada no ha perdonat i ha sumat un triplàs que ha sentenciat el partit.

Ante Tomic ha liderat l'equip amb 28 de valoració, 18 punts, 9 rebots i 5 assistències. L'han seguit Vladimir Brodziansky (16 punts i 7 rebots) i Xabi López-Arostegui (17 punts i 7 rebots) amb 26 de valoració per cap.