Victòria treballada a l’Olímpic contra l’Urbas Fuenlabrada (80-75)

El Club Joventut Badalona ha derrotat (80-75) l’Urbas Fuenlabrada amb un bon partit a l’Olímpic, i ha trencat la ratxa negativa en la Lliga Endesa. Els de Carles Duran han disputat un bon matx col·lectiu i es col·loquen amb un balanç d’11 victòries i 9 derrotes a l’ACB.

La posada en escena del Joventut ha estat molt bona, defensant molt bé, deixant l’Urbas Fuenlabrada amb només 14 punts, i amb una bona fluïdesa en atac - Pau Ribas ha repartit 4 assistències i Ante Tomic 3 - que ha permès trobar molt bons tirs. El principal beneficiat: Xabi López-Arostegui, amb 2 triples i 9 punts en el primer quart (19-14).

El segon quart l’han dominat les defenses, amb una Penya molt sòlida i que venia molt cara cada cistella en contra. En atac, però, els verd-i-negres han tingut problemes per aconseguir punts, especialment en els darrers minuts, i el partit ha arribat molt igualat i amb un marcador molt baix al descans (31-28).

Vladimir Brodziansky ha estat el jugador verd-i-negre més inspirat després de tornar dels vestidors, amb 7 punts en els primers minuts (40-35). Malgrat tot, la Penya no ha pogut agafar distància i l’Urbas Fuenlabrada s’ha posat per davant (48-49). Llavors, amb dos triples de Conor Morgan i una cistella de Tomic, que també ha fet un bon tercer quart, els badalonins han traçat un parcial de 8-0 a favor i han agafat 7 punts d’avantatge (56-49), però el període ha acabat amb un electrònic força equilibrat (58-55).

Amb bons minuts en atac de Simon Birgander, López-Arostegui i Neno Dimitrijevic, i una bona defensa, la Penya ha arribat al tram final dominant de 9 (74-65), però un parcial molt ràpid de 0-8 a favor de l’Urbas Fuenlabrada ha posat emoció a dos minuts pel final (74-73). La resposta verd-i-negra ha estat contundent, amb una cistella del suec i una altra de basc, per assegurar la victòria (80-75).

Xabi López-Arostegui ha estat l’MVP del partit amb 26 de valoració, 18 punts i 7 rebots. L’ha seguit Ante Tomic amb 18 punts, 16 de valoració i 7 rebots.