2-0 en el TOP16 després de derrotar el Nanterre 92 (95-90)

El Club Joventut Badalona ha derrotat (95-90) el Nanterre 92, al Palau Olímpic, en la segona jornada del TOP16 de la 7DAYS EuroCup. Els verd-i-negres han arribat a tenir un desavantatge de dobles dígits, però no s’han rendit i han remuntat per continuar invictes en la segona fase europea (2-0).

Els francesos, molt inspirats ofensivament, han agafat un avantatge de 7 punts durant els primers cinc minuts del duel (10-17). El Joventut, però, s’ha acostat amb els triples de Ferran Bassas i Xabi López-Arostegui (16-17), tot i que un altre parcial a favor del Nanterre, li ha permès acabar el primer quart per davant (20-30) d’un Joventut que ha tingut un Simon Birgander endollat en atac en els últims minuts.

En el segon quart, la Penya ha lluitat molt amb homes com Vladimir Brodziansky, Joel Parra, Dawson i Birgander, ha millorat la defensa i s’ha arribat a posar per davant (46-44). El més decisiu de tots ha estat l’eslovac, que ha anotat 10 punts en el quart, ha fet mal des de la cantonada (Neno Dimitrijevic l’ha trobat molt bé), i ha estat importantíssim carregant el rebot ofensiu. Al descans, empat (47-47).

Els grans protagonistes del tercer quart han estat Ante Tomic i Dawson, que han portat el ritme anotador de l’equip. El croat ha encistellat 10 punts i l’israelià 7, tot i que la Penya no s’ha pogut separar en el marcador (62-62). Llavors, amb 8 punts de Conor Morgan (ha clavat un triplàs sobre la botzina) i un 2+1 de Dimitrijevic, el Joventut ha obert la primera escletxa per acabar el període (73-66).

Fent la goma, el Nanterre s’ha acostat en l’electrònic (78-75), però amb un triple de López-Arostegui i un de Brodziansky, la Penya ha apagat l’intent de remuntada rival (84-75). A partir d’aquí, els verd-i-negres han anat sumant i han sabut tancar el partit amb una victòria que no ha perillat, malgrat que el Nanterre s’ha posat a 5 punts en el darrer minut.

Fins a 5 jugadors verd-i-negres han aconseguit dobles dígits de valoració: Neno Dimitrijevic (24), Vladimir Brodziansky (19), Shawn Dawson (14), Ante Tomic (14) i Simon Birgander (13).