La Penya estrena el TOP16 amb triomf, després d’haver remat a contracorrent durant molts minuts (86-95)

El Club Joventut Badalona ha guanyat el primer partit (86-95) del TOP16 de la 7DAYS EuroCup a la pista de l’Unicaja de Màlaga. Els verd-i-negres, que han arribat a perdre de 12 a la segona part, han firmat una gran remuntada i han vençut al Martín Carpena de manera èpica.

L’equilibri ha regnat en els primers minuts entre Unicaja i Penya, i per part dels verd-i-negres, hi ha tingut un protagonista molt destacat: Ante Tomic, que ha anotat 10 dels primers 14 punts del seu equip (14-14). Quan l’electrònic estava igualat a 18, dos triples de Waczynski al final del període han donat avantatge als de casa (24-18).

Vladimir Brodziansky ha agafat el relleu de Tomic en els primers minuts del segon quart i ha encistellat 8 punts seguits, per acostar els badalonins (29-26), que amb un triple d’Albert Ventura, s’han col·locat a 1 punt (32-31). A continuació, Shawn Dawson, Neno Dimitrijevic i Tomic han estat encertats en atac pels verd-i-negres, però no han impedit que els malaguenys marxessin als vestidors per davant (49-43).

En els primers instants de la segona part, els malaguenys han agafat 10 punts d’avantatge (53-43), que ha retallat immediatament Xabi López-Arostegui, amb dos triples consecutius (53-49). L’Unicaja, fent la goma, s’ha allunyat de nou (63-51), però els verd-i-negres han reaccionat amb un parcial de 0-10 - 5 punts de Brodzinsky, triple de Dawson i cistella de Tomic - per tornar a posar foc al duel (63-61). Al final del quart, 68-66.

El Joventut s’ha posat per davant ben aviat (71-72), i amb 5 punts de Dimitrijevic, que ha fet un gran partit, i dos de Xabi López, els verd-i-negres agafaven un petit coixí de 7 (72-79). Simon Birgander i el basc han continuat sumant per a la Penya, però l’Unicaja ha posat suspens al partit (81-83). Els verd-i-negres no s’han posat nerviosos, i amb una bona defensa, un triple importantíssim de Brodziansky i dos triples decisius de Ferran Bassas en el darrer minut i mig, han assegurat l’èpica victòria.

Neno Dimitrijevic ha liderat la Penya amb 22 de valoració, 13 punts i 7 assistències. L’ha seguit Vladimir Brodziansky, amb 21 de valoració i 21 punts.