El Joventut no pot guanyar en l’últim duel de la 1a volta (96-85)

El Club Joventut Badalona ha perdut (96-85) a domicili a la pista de l’Herbalife Gran Canaria, en un partit que s’ha decidit en el darrer període. Amb aquest resultat, els verd-i-negres finalitzen la primera volta amb 10 victòries i 8 derrotes.

La Penya ha tingut molts problemes en defensa en el primer quart, a causa del gran encert des del triple dels locals, i ha encaixat 28 punts (28-22). Vladimir Brodziansky, amb 9 punts, ha estat especialment inspirat pels verd-i-negres, mentre que Ferran Bassas ha estat el principal repartidor de joc amb 3 assistències.

En el segon quart, el Joventut ha estat molt més sòlid en defensa, gràcies al treball de tot l’equip, eix principal pel quan ha pogut remuntar el duel (44-45). Xabi López-Arostegui, que ha arribat al descans amb 12 punts (10 al 2Q), ha estat el líder ofensiu, acompanyat d’un Bassas que seguia assistint (7 al descans). Amb una gran cistella sobre la botzina del base badaloní, els verd-i-negres han marxat als vestidors per sobre.

Els verd-i-negres han començat la segona part molt bé, amb la inèrcia del final de la primera: Ante Tomic ha dominat en atac durant els primers minuts, i també ha anotat punts Albert Ventura, per agafar un avantatge de 5 (52-57). Llavors, els canaris han reaccionat, i amb un parcial de 12-1 s’han posat 6 punts per davant (64-58). Neno Dimitrijevic, amb 8 punts, ha estat important en un tercer període que l’Herbalife Gran Canaria ha finalitzat per davant (74-71).

En l’últim quart, ni els bons minuts d’homes com Joel Parra, que ja al 3Q ha fet una esmaixada espectacular, han pogut evitar que els verd-i-negres caiguessin al Gran Canaria Arena. El duel ha arribat igualat a 3 minuts pel final (84-81), però els locals han estat molt més encertats en els darrers minuts i s’han assegurat la victòria.

Ante Tomic ha estat el jugador verd-i-negre més ben valorat (22), gràcies als seus 13 punts i 4 rebots. L’ha seguit Vladimir Brodziansky, amb 14 de valoració i 14 punts.