Unicaja, Monaco i Nanterre 92, rivals del TOP16

El Club Joventut Badalona ha derrotat el JL Bourg (90-75) al Palau Olímpic i ha finalitzat la primera fase com a primer de grup (8-2). Els badalonins han fet una gran actuació coral i fins a 6 jugadors han sumat dobles dígits de valoració: Xabi López-Arostegui (23), Vladimir Brodziansky (20), Neno Dimitrijevic (15), Conor Morgan (11), Simon Birgander (10) i Ante Tomic (10). Amb aquest resultat, la Penya s’enfrontarà al TOP16 amb l’Unicaja, el Monaco i el Nanterre 92.

La Penya ha començat molt bé, amb molt de ritme en atac i en defensa, i ràpidament ha traçat un parcial a favor d’11-2, amb 7 punts de Xabi López-Arostegui. A poc a poc, però, el JL Bourg ha anat imposant-se i ha estat capaç d’igualar el marcador (15-15). Conor Morgan, amb un triple sobre la botzina, ha trencat la igualtat al final del primer quart (18-15).

Els de Carles Duran han iniciat el segon període molt endollats, i amb un Morgan que ha anotat 9 punts ben d’hora i un triple de Shawn Dawson, han tornat a engreixar l’avantatge (32-24). A partir d’aquí, Neno Dimitrijevic i Vladimir Brodziansky han recollit el testimoni de les anotacions i han ajudat a construir un coixí de 15 punts al descans (46-32).

El JL Bourg s’ha acostat en els primers minuts de la segona part (48-39), però la Penya ha tornat a obrir una escletxa amb les cistelles de Dimitrijevic, López-Arostegui i Dawson (63-48). Amb 5 punts consecutius d’Albert Ventura, els badalonins marxaven de 17 (68-51), però els visitants han acabat el quart amb un parcial de 0-7 a favor (68-58).

La Penya ha tancat el partit a la perfecció, sense deixar que el Bourg s’acostés. López-Arostegui i Brodziansky han sumat la majoria dels punts, però també han anotat Dimitrijevic, Morgan i Simon Birgander. També han realitzat bons minuts homes com Joel Parra, aportant lluita, i Dawson, que cada vegada està més còmode després de la lesió. Al final, 90-75 i primera plaça de grup assegurada.