La Penya ha aconseguit la desena victòria a la Lliga Endesa contra l’UCAM Murcia (104-93)

El Club Joventut Badalona ha derrotat l’UCAM Murcia (104-93) i ha aconseguit la seva desena victòria a la Lliga Endesa (10-5). Els verd-i-negres han fet un gran partit i han derrotat el seu rival amb una espectacular pluja de triples (14/24), un bon joc coral, i amb grans actuacions individuals de Ferran Bassas i Xabi López-Arostegui.

Els minuts inicials han estat de domini de l’UCAM Murcia, amb una Penya que sumava amb els punts de Pau Ribas (4-10). El Joventut, però, ha capgirat la dinàmica amb 4 triples - Ribas, Ferran Bassas, Conor Morgan i Xabi López-Arostegui - i ha agafat un avantatge de 10 (23-13). El de Getxo encara ha tingut temps d’anotar un cop més de tres abans de finalitzar el primer període (26-22).

L’UCAM Murcia ha remuntat en els primers compassos del segon quart (32-33), però els verd-i-negres s’han tornat a refer amb una espectacular actuació de Bassas, que ha encistellat 13 punts en el període i ha arribat al descans amb 20, i 24 de valoració. La Penya, a més, continuava molt encertada des de més enllà de 6,75 (10/16 a la primera part) i ha seguit clavant triples a través del mateix Bassas, Albert Ventura, López-Arostegui i Morgan. Així, al descans, domini badaloní: 56-43.

El Joventut havia marxat als vestidors amb un impressionant i eficaç 10/16 en triples i ha continuat transformant-ne per fer mal al seu rival: Amb un de Bassas des de la cantonada, un 3+1 de López-Arostegui, i un de Neno Dimitrijevic, els de Badalona arribaven als 18 de coixí (75-57). Amb un altre triplàs del basc sobre la botzina, s’ha arribat al final del 3Q (84-67).

López-Arostegui, en estat de gràcia durant la segona part, ha estat el protagonista dels primers minuts del darrer període, i ha permès que la Penya ampliés encara més la seva renda fins a 22 (91-69). Els murcians han retallat diferències a les acaballes, però la victòria verd-i-negra no ha perillat en cap moment.

Ferran Bassas ha estat l’home més valorat del partit (27), gràcies als seus 25 punts, 4 assistències i 3 rebots. L’ha seguit Xabi López-Arostegui, amb 25 de valoració i 25 punts.