La Penya cau al Palau Blaugrana (88-74)

El Club Joventut Badalona ha caigut (88-74) al Palau Blaugrana en el derbi contra el Barça. Els verd-i-negres han lluitat, però no han pogut marxar de Barcelona amb un triomf, en un partit on tots dos equips han donat suport a La Marató de TV3 per la COVID-19, i en el qual el Barça ha fet un homenatge a Ante Tomic i a Pau Ribas.

El primer quart ha complert tots els tòpics d’un derbi: Ha estat molt intens, amb dos equips molt combatius i amb defenses molt agressives que ofegaven els atacs rivals. D’aquesta manera, s’ha arribat al final del període amb avantatge mínim blaugrana (13-12), però amb un Joventut que lluitava molt i era sòlid amb homes com Pau Ribas, Ferran Bassas, Xabi López-Arostegui, Conor Morgan o Albert Ventura.

En el segon quart, la Penya ha continuat, desafortunadament, amb dificultats per trobar la cistella rival, fet que el Barça, més encertat, ha aprofitat per arribar al descans amb avantatge de dobles dígits (39-29). Ribas ha marxat als vestidors amb 8 de valoració i sent una de les principals armes ofensives pels verd-i-negres, amb 7 punts i 2 assistències. Arturs Zagars també ha protagonitzat bons minuts.

Xabi López-Arostegui ha tornat a sortir molt endollat dels vestidors i ha anotat 7 punts - 9 en total en el tercer quart - molt aviat, que donaven ritme ofensiu a la Penya (48-38). El Barça, però, ha marxat i ha arribat a tenir una màxima diferència de 17 punts, tot i que els verd-i-negres no es rendien i anotaven amb grans jugades, com un alley oop entre Ribas i Morgan, o un triple des de la cantonada de Ventura, per retallar distàncies (69-55). En el darrer quart, els locals han sentenciat definitivament el partit, tot i que els badalonins han realitzat un gran esforç per retallar el dèficit final fins a 14 punts (88-74)

L’home verd-i-negre amb millor valoració ha estat Xabi López-Arostegui (15), gràcies als seus 13 punts i 4 rebots. L’ha seguit Pau Ribas, amb 13 de valoració, 11 punts i 4 assistències.