El Joventut perd al Nou Congost (85-80)

El Club Joventut Badalona ha perdut a la pista del BAXI Manresa (85-80) en el duel corresponent a la jornada 14 de la Lliga Endesa. Amb aquest resultat, els verd-i-negres es queden amb 8 victòries i 4 derrotes a l’ACB.

El primer quart del derbi ha estat molt igualat (19-21), amb un Pau Ribas que portava el timó de la Penya, anotant 5 punts i repartint 3 assistències. També, Conor Morgan, amb 6 punts, i Ante Tomic i Simon Birgander, que n’han sumat 4 per cap, han destacat durant els primers 10 minuts. Malgrat tot, les pilotes perdudes verd-i-negres han permès cistelles fàcils pels manresans.

En el segon quart, la defensa del BAXI Manresa s’ha imposat a un Joventut que ha tingut problemes per trobar el seu joc. Vladimir Brodziansky, amb 6 punts durant el període, ha estat l’home verd-i-negre més encertat. Els locals han marxat als vestidors amb el mínim avantatge al marcador (36-35).

A la represa, la Penya ha trobat una molt bona versió i ha capgirat el marcador, arribant a dominar per 6 (56-62). Xabi López-Arostegui ha anotat 10 punts durant el quart i ha liderat els verd-i-negres. També, Ribas i Ante Tomic, que es feia fort en el rebot ofensiu, han estat inspirats. Tot i això, tres tirs lliures convertits pels locals en el darrer segon han igualat les coses al Congost (59-62).

El darrer quart ha arribat igualat als últims instants, però el domini del BAXI Manresa en el rebot ofensiu i els punts en segones possessions han estat decisius perquè els de casa guanyessin el partit. Quan el duel estava molt complicat a 2 minuts pel final (75-70), Ribas, que ha exercit de líder, ha aconseguit una gran penetració a cistella i un triplàs que mantenien les opcions verd-i-negres intactes (79-76). Tot i això, malgrat l’esforç badaloní en el tram final per capgirar la situació, els del Bages han tancat l’enfrontament a favor seu.

Ante Tomic, amb 13 punts i 6 rebots, ha estat l’home més ben valorat de la Penya (19). L’ha seguit Xabi López-Arostegui amb 16 de valoració i 14 punts.