La Penya derrota el Casademont Zaragoza remuntant en el darrer quart (88-81)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit la vuitena victòria de la temporada a la Liga Endesa després d’una victòria de molt de caràcter (88-81) amb remuntada en el darrer quart contra el Casademont Zaragoza.  Xabi López-Arostegui, amb 39 de valoració i 28 punts ha fet un partit espectacular i ha estat l’MVP dels verd-i-negres.

La Penya ha sortit com un coet i ha començat amb un parcial de 7-0 a favor, amb els punts de Ferran Bassas, Xabi López-Arostegui i un triple d’Albert Ventura. Tot i això, el partit s’ha igualat i ha arribat al final del període amb empat (17-17), en un quart de baixa anotació on les defenses s’han imposat als atacs i en el qual els verd-i-negres han anotat quasi tots els seus punts (14) en la pintura.

El segon quart ha continuat amb la bona dinàmica dels aragonesos, que han anat creixent fins que han arribat al descans per davant (39-44). López-Arostegui ha fet un bon període anotant 10 dels 22 punts dels badalonins. També ha tingut una bona aportació en atac Conor Morgan, autor de 6 punts en el mateix quart.

Els de Carles Duran han tornat a sortir dels vestidors amb molta força i han remuntat amb un parcial d’11-0 (50-44), gràcies a una gran defensa, als punts de Vladimir Brodziansky, als triples de López-Arostegui i Ferran Bassas, i a la lluita d’un omnipresent Ventura, que ha robat pilotes i ha capturat rebots importants. Tot i això, els visitants no han marxat del partit i l’han aconseguit igualar al final del període (63-63).

Els aragonesos s’han posat 8 per davant en els primers minuts del darrer quart (63-71). La cosa pintava malament, però la Penya ha respost amb caràcter i ha igualat el partit amb 8 punts consecutius de López-Arostegui (71-71). El de Getxo ha continuat amb molt bona forma i ha trobat amb Ante Tomic un gran aliat per seguir sumant. Amb un triple de Ventura, el Joventut es posava 7 per sobre (80-73), però el Zaragoza no s’ha rendit i s’ha acostat (80-79). Llavors, López-Arostegui ha clavat el seu sisè triple (6/7) per decidir el partit a favor d’una Penya que ha jugat els instants calents del duel a la perfecció i amb un 2+1 de Conor Morgan ha agafat coixí d’average (88-81) que podria ser decisiu en un futur.

A més de la gran actuació del basc, Tomic ha fet un molt bon matx amb 13 de valoració, 13 punts i 7 rebots.