Partit espectacular de la Penya per derrotar l’Acunsa GBC (68-99)

El Club Joventut Badalona ha sumat la 7a victòria a la Lliga Endesa a la pista de l’Acunsa GBC (68-99). Els de Carles Duran han disputat un magnífic partit col·lectiu, amb un gran encert en triples, que els ha valgut un gran triomf. Albert Ventura ha jugat el seu duel número 273 a la l’ACB amb la samarreta de la Penya, superant a Tomàs Jofresa i convertint-se en el quart del rànking. El capità ha disputat un gran duel, lluitant, aportant en defensa i atacant de manera intel·ligent, com és habitual.

El Joventut ha començat en plena forma, amb 4 punts de Simon Birgander i 11 de consecutius de Vladimir Brodziansky, que sumats a una molt bona defensa, han permès que els verd-i-negres agafessin un avantatge de dobles dígits molt aviat (4-15). El Joventut havia anotat tres triples a través de l'eslovac, i Conor Morgan i Joel Parra s’han apuntat a la festa per arribar al final del primer quart amb 5/8 en triples i 15-22 per davant.

En el segon quart, la Penya ha disputat uns minuts d’un nivell altíssim, amb un moviment de pilota espectacular, i 7 assistències -3 de Ferran Bassas- que han permès trobar tirs fàcils. L’eficàcia des del triple ha continuat (8/13 al descans) amb els encerts de Xabi López-Arostegui i Brodziansky. També, Shawn Dawson i Birgander han sumat punts que han provocat que els verd-i-negres marxessin als vestidors amb 21 punts d’avantatge (28-49).

La Penya ha tornat dels vestidors amb un parcial de 0-8, amb els triples de Bassas i Ventura (28-57). Els locals han reaccionat (35-57), però els verd-i-negres han tornat a castigar el seu rival amb les anotacions des de més enllà de la línia de tres de Brodziansky, que es col·locava amb 5/5, i Morgan (39-67). Amb 6 punts de Parra, els de Carles Duran han agafat una diferència a favor de 30 (43-73) al final del quart.

Els badalonins no han deixat escapar l’avantatge en el darrer quart i no han tingut problemes per assegurar la victòria. López-Arostegui, Birgander, Brodziasky i Ventura han realitzat bons minuts, i també ha debutat en l’ACB Zsombor Maronka, que ha tingut temps per anotar 4 punts i fer una bona actuació.

Vladimir Brodziansky ha estat el jugador verd-i-negre més destacat amb 31 de valoració, 23 punts, 6 rebots i 6/6 en triples. L’ha seguit Xabi López-Arostegui, amb 23 de valoració, 14 punts i 6 rebots.