Els verd-i-negres perden a casa contra el Bahcesehir Koleji Istanbul (77-87)

El Club Joventut Badalona ha caigut (77-87) a casa contra el Bahcesehir Koleji Istanbul i ha perdut la condició d’invicte a la 7DAYS EuroCup. La Penya ha pagat la inactivitat de les darreres dues setmanes, a causa de l’aturada per positius de COVID-19, i les baixes importants de Pau Ribas, Ante Tomic, Neno Dimitrijevic i Arturs Zagars. Els joves del planter Kriss Helmanis i Zsombor Maronka han debutat amb el primer equip i Yannick Kraag a l’EuroCup. Per la seva part Shawn Dawson ha tornat després de la tendinitis al genoll.

La Penya ha sortit molt encertada en el tir exterior i ràpidament ha agafat un petit avantatge de 6 punts, amb els triples de Conor Morgan i Ferran Bassas (9-3). Malgrat tot, els visitants han imposat el seu ritme en el partit i han capgirat el marcador amb un parcial de 6-17 (15-20). El Joventut, però, ha reaccionat i amb 5 punts més de Bassas i els tirs lliures, ha acabat el quart empatant (25-25).

En el segon període, els visitants han arribat a tenir un avantatge de dos dígits (35-45) i ha arribat al descans guanyant de 7 (41-48), especialment a causa de les pilotes perdudes verd-i-negres. Xabi López-Arostegui, amb 10 punts en el segon quart, ha estat molt encertat durant i ha arribat al descans amb 16 de valoració. El jugador vinculat Arnau Parrado també ha realitzat bons minuts, demostrant que segueix creixent com a jugador.

Els primers minuts del tercer quart han estat marcats per les defenses. A 3 minuts pel final del període, el parcial era de 8-9 (49-57), fet que reflectia la solidesa de tots dos equips. Tot i això, la Penya ha notat la falta d’activitat de les últimes setmanes i ha continuat estancada, mentre els turcs han trobat la cistella badalonina per escapar-se en el marcador (53-68).

Quan la situació era molt complicada en el darrer període (53-70), els de Carles Duran han traçat un parcial a favor d’11-0, gràcies a la defensa, l’esforç i l’orgull de tot l’equip, que no s’ha rendit, i a les cistelles de Bassas, Vladimir Brodziansky, Joel Parra i Morgan, que els ha acostat a 6 (64-70). Llavors, els visitants han contestat amb un parcial de 0-7 (64-77) que ha estat letal pels interessos del Joventut.

Ferran Bassas ha estat el jugador verd-i-negre més destacat amb 24 de valoració, 17 punts, 7 assistències i 6 rebots. Per la seva part, Xabi López-Arostegui ha fet 19 de valoració, 14 punts i 5 rebots.