La Penya acusa el cansament i les baixes i cau al Fernando Martín (93-84)

El Club Joventut Badalona no ha pogut guanyar a la pista de l’Urbas Fuenlabrada (93-84), malgrat la seva gran lluita i esforç. Els verd-i-negres, que van jugar el dimecres a Kazan i van viatjar des de Rússia -amb escala a Istanbul- tot el dijous, han acusat el cansament i les baixes i han cedit la derrota al Fernando Martín, després de jugar amb només 9 homes.

L’Urbas Fuenlabrada ha portat la iniciativa durant tot el primer quart i ha arribat a tenir un avantatge de 6 punts (19-13). La Penya ha tingut en Ante Tomic (8) i Ferran Bassas (7) les seves fonts d’anotació durant els primers minuts. Amb un triple de Vladimir Brodziansky i un del base badaloní pràcticament al final del període, el Joventut ha aconseguit empatar (23-23).

El protagonista dels primers compassos del segon quart ha estat Neno Dimitrijevic, que ha aportat punts que han permès als verd-i-negres agafar el primer avantatge (25-30). Els badalonins han continuat manant i s’han fet forts sumant des de la línia de tir lliure (20/21 a la primera part). Malgrat tot, el duel ha arribat igualat al descans (48-48) a causa de les cistelles aconseguides per l’Urbas Fuenlabrada en les segones oportunitats.

El Joventut s’ha estancat en el tercer quart, especialment en atac a causa de la fatiga acumulada, i els madrilenys no han perdonat i han obert una escletxa en el marcador. Han arribat a manar de 10 (72-62), però un triple d’Albert Ventura sobre la botzina del tercer quart ha permès a la Penya encarar el darrer període amb només un dígit de dèficit (72-65).

Una molt bona ratxa en atac de Dimitrijevic en els primers minuts ha permès somiar als verd-i-negres quan s’han acostat a només 3 (80-77). Els de Carles Duran lluitaven per endur-se una victòria molt complicada, amb un Xabi López-Arostegui que sumava punts i treballava de valent, i amb un Joel Parra que ha fet un gran partit i ho ha donat absolutament tot. Tot i això, els locals s’han tornat a escapar, i malgrat la seva entrega encomiable, la Penya no ha pogut guanyar.

Xabi López-Arostegui ha estat el jugador més ben valorat del Joventut (16), gràcies als seus 14 punts i 6 rebots. L’han seguit Ante Tomic i Vladimir Brodziansky, tots dos amb 13, i Joel Parra i Ferran Bassas, ambos amb 12.