Victòria a la pròrroga a Kazan amb només 9 jugadors (91-93)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una victòria (91-93) espectacular a la pròrroga a la pista de l’UNICS Kazan. Els verd-i-negres, que han tingut les baixes d’Ante Tomic, Pau Ribas, Arturs Zagars i Shawn Dawson, han guanyat amb només 9 jugadors, donant un cop d’orgull sobre la taula. Amb el lluitat triomf a Rússia, els badalonins segueixen invictes a la 7DAYS EuroCup (5-0).

El primer període entre UNICS Kazan i Joventut ha estat igualadíssim i l’han dominat les defenses, que han posat en problemes als atacs. Els de Carles Duran han agafat un primer petit avantatge amb 6 punts consecutius de Conor Morgan (2-6), però el matx s’ha igualat ràpidament. Neno Dimitrijevic, amb 4 punts al final del quart, ha ajudat els verd-i-negres a anar sumant, i també ha estat important la figura d’Albert Ventura, amb 3 assistències en els primers 10 minuts.

La Penya ha començat el segon quart amb un parcial de 0-10 a favor, gràcies a una grandíssima defensa i a 4 punts de Joel Parra, un triple de Xabi López-Arostegui i un altre de Vladimir Brodziansky (15-24). Llavors, el Joventut s’ha estancat en atac i ha perdut pilotes, fet que ha propiciat un parcial a favor dels russos de 12-0 (27-24) que ha capgirat el marcador. Malgrat tot, els badalonins han sabut tallar el mal moment, han competit bé i han arribat al descans perdent d’1 (34-33).

El tercer quart ha continuat amb la igualtat de la primera part. Simon Birgander, en atac i en defensa, ha estat un dels destacats, protegint el seu cèrcol, anotant i assistint pels seus companys. La Penya ha defensat amb les urpes esmolades, fet que li ha permès anotar punts en transicions, de Ventura i Parra. I juntament amb l’encert des de les cantonades de Brodziansky i de López-Arostegui, els verd-i-negres han pogut teixir un avantatge de 5 (51-56).

La Penya ha continuat portant la iniciativa d’un últim quart de ritme anotador molt alt, i no deixava que els locals s’acostessin, especialment amb els triples de López-Arostegui, i les cistelles de Brodziansky i Dimitrijevic. El partit ha arribat molt equilibrat al final (74-76), i semblava que el Joventut se l’enduria amb una gran cistella de Ferran Bassas i 4 punts consecutius de Birgander (76-82), però els locals l’han igualat en el darrer sospir (82-82) i l’han portat a la pròrroga.

En el temps extra, un triple de Ventura ha posat els verd-i-negres 4 punts per davant (87-91), però un cop més, l’UNICS ha empatat a les acaballes (91-91). A falta de dos segons pel final, Brodziansky ha fet la cistella guanyadora amb un gran ganxo entre tres homes (91-93). En la darrer intent local, el Joventut s’ha defensat bé i ha assegurat el triomf.

Simon Birgander ha estat el jugador més ben valorat (26) gràcies als seus 12 punts, 9 rebots, 3 assistències i 4 taps. L’ha seguit Xabi López-Arostegui amb 22 de valoració, 16 punts i 5 rebots.