La Penya guanya amb un triple de Ferran Bassas sobre la botzina (83-82)

El Club Joventut Badalona ha derrotat el TD Systems Baskonia al Palau Olímpic amb un triplàs de Ferran Bassas sobre la botzina (83-82), i suma la cinquena victòria en 7 partits a la Lliga Endesa. Els verd-i-negres han practicat un bàsquet exquisit durant el primer temps i han sabut guanyar el duel quan els visitants han remuntat a la segona part.

La Penya ha fet un gran primer quart, ofensivament i defensivament, que ha tingut un gran protagonista: Ferran Bassas, que ha clavat 4 triples i 14 punts. A més, Ante Tomic també ha estat inspirat anotant els 6 primers punts de l’equip verd-i-negre. A les acaballes del període, s’han apuntat a la festa del triple Conor Morgan i Pau Ribas, a causa del gran moviment de pilota i la fluïdesa en atac (26-19).

Els badalonins han continuat amb el gran ritme en atac i en defensa en el segon quart, per arrodonir una boníssima primera part. Els triples han continuat caient, amb diferents protagonistes com Albert Ventura i Ribas, i també s’ha apuntat a la festa Neno Dimitrijevic, amb 7 punts en el segon quart. Mentrestant, tot l’equip defensava a la perfecció per tancar els baskonistes i deixar-los amb només 32 punts al descans (47-32).

Els vitorians han tret el caràcter de campions després del descans i han sortit amb la remuntada entre cella i cella, fet que ha posat en dificultats el Joventut, que ha anotat 15 punts en el tercer quart (62-53). Tomic ha estat dels destacats de cara a cistella durant el quart, entenent-se molt bé, un cop més, amb Ribas, que l’assistia. També ha destacat la lluita d’homes com Joel Parra, que ha estat molt atent al rebot ofensiu i ha aconseguit punts en segones jugades.

Els Baskonia continuava molt endollat i li ha donat la volta a l’electrònic durant els primers minuts del darrer quart (67-69). Els bascos han continuat portant la iniciativa i s’han col·locat amb 5 punts d’avantatge quan restava poc més d’un minut (76-81). Llavors, la Penya no s’ha rendit i ha retallat amb les cistelles de Tomic i Brodziansky (80-81). En el següent atac, els visitants només han anotat un punt (80-82), i Ferran Bassas ha acabat matant amb un triplàs sobre la botzina (83-82).

Ferran Bassas ha estat l’home més valorat del partit (28) gràcies als seus 19 punts, 9 assistències i 4 rebots. L’ha seguit Ante Tomic amb 27 de valoració, 23 punts i 4 rebots.