La Penya perd a domicili contra l’Iberostar Tenerife (86-82)

El Club Joventut Badalona ha perdut (86-82) a la pista de l’Iberostar Tenerife un partit molt igualat que s’ha decidit en els darrers minuts. El duel ha destacat pel seu equilibri durant els 40 minuts, però els verd-i-negres no han pogut marxar amb la victòria. La Penya es queda amb un balanç de 4-2 a la Lliga Endesa.

El primer quart entre Iberostar Tenerife i Club Joventut Badalona no ha pogut ser més igualat (22-22), ja que tots dos equips han demostrat el seu bon moment de forma. Per part verd-i-negra, Vladimir Brodziansky ha estat especialment inspirat en atac amb 7 punts en el període inicial. Durant els 10 primers minuts, fins a 7 jugadors diferents de la Penya han aconseguit anotar, a conseqüència del joc coral de l’equip.

Els canaris han començat el segon quart de manera fulgurant i després d’un triple de Bruno Fitapaldo s’han posat a 12 punts (36-24). La Penya, però, no s’ha rendit, i amb una bona defensa col·lectiva, el talent i punts d’Ante Tomic, el caràcter, classe i lideratge de Pau Ribas a tots dos costats de la pista, i la lluita de Ferran Bassas, que carregava amb força el rebot ofensiu, ha empatat el partit per arribar al descans (43-43).

L’equilibri ha seguit en el tercer quart, amb dos equips que s’anaven intercanviant l’avantatge de manera constant. El clínic de Tomic continuava, i Simon Birgander i Conor Morgan, amb aportacions molt interessants de cara a cistella, creixien en el partit. El Tenerife ha obert una escletxa petita (67-62), però dos punts d’Arturs Zagars sobre la botzina, en una acció de molta qualitat, han permès que la Penya entrés al darrer quart només perdent de dos (69-67).

Les defenses han dominat en l’últim període. Tots dos equips han buscat la victòria, han estat sòlids i han arribat al final molt igualats (74-75). Tot i això, en els darrers minuts, ha estat la defensa dels locals la que s’ha imposat, i els verd-i-negres s’han estancat en atac, fet que ha provocat que els canaris es fessin amb la victòria, malgrat la lluita badalonina.

El jugador més ben valorat del Joventut ha estat Ante Tomic amb 35 de valoració, 18 punts, 11 rebots i 5 assistències. L’ha seguit Vladimir Brodziansky amb 14 de valoració i 15 punts.