La Penya es col·loca 4-1 a la Lliga Endesa

El Club Joventut Badalona ha derrotat el RETAbet Bilbao Basket al Palau Olímpic (88-81) i s’ha col·locat 4-1 a la Lliga Endesa. Els de Carles Duran han posat els fonaments de la victòria amb un molt bon primer quart i han sabut competir quan els visitants s’han acostat en el marcador.

La Penya ha fet un gran primer quart, amb un gran bàsquet col·lectiu i molt vistós. Els badalonins s’han enlairat ben aviat (16-10) amb l’ajuda de 4 triples inicials -2 d’Albert Ventura, 1 d’Ante Tomic i 1 de Conor Morgan-. Llavors, els verd-i-negres han continuat fent mal al seu rival amb un gran Ventura, que ha anotat 10 punts en el període inicial, i bones versions encistelladores de Tomic, Vladimir Brodziansky i Morgan (33-18).

El Joventut començava bé el segon quart amb 5 punts consecutius de Pau Ribas (38-26), però els visitants han reaccionat i s’han acostat a només 6 (38-32). Llavors, ha estat Xabi López-Arostegui qui amb 5 punts ha donat aire als badalonins (43-35), que han arribat al descans guanyat d’11 (52-41), amb un Ventura que seguia sumant i marxava als vestidors amb 15 punts.

L’inici de la segona part ha estat negatiu, fins al punt que els bascos s’han posat a 1 (59-58). La Penya no ha deixat que el Bilbao Basket es posés per davant, especialment gràcies a bons minuts ofensius de Ferran Bassas i Ribas, però no han aconseguit tornat a obrir l’escletxa (68-64).

En el darrer període, el Bilbao Basket s’ha tornat a acostar molt (68-66). Llavors, amb un gran Dimitrijevic, que ha encistellat 7 punts seguits i ha repartit una gran assistència per a una esmaixada de Simon Birgander, la Penya ha tornat a escapar-se (78-68). Els bascos, però, no es rendien i insistien a posar emoció al partit (78-74). A partir d’aquí, ha arribat el moment de la defensa verd-i-negra, que ha estat molt sòlida, i juntament amb jugades decisives com un cop de dits de Xabi López-Arostegui i una esmaixada molt potent de Tomic, el Joventut ha tancat la victòria.

El jugador més ben valorat de la Penya ha estat Pau Ribas (21), gràcies als seus 14 punts i 6 assistències. L’ha seguit Albert Ventura amb 19 de valoració, 15 punts i 3 recuperacions.