La Penya aconsegueix el triomf a casa del JL Bourg gràcies a un tercer quart excels (77-84)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit una victòria a domicili molt valuosa a la pista del JL Bourg (77-84). Els verd-i-negres, que han superat una de les assignatures pendents de la temporada passada guanyant a fora (uns 3.000 espectadors han assistit al matx), es col·loquen 2-0 a la 7DAYS EuroCup gràcies a un tercer quart excels.

La Penya ha començat freda en atac i ha cedit ràpidament un parcial inicial de 8-0. Tot i això, els de Carles Duran han contestat immediatament amb 9 punts consecutius -5 d’ells de Pau Ribas- que els han col·locat per davant (8-9). Malgrat tot, els francesos han recuperat la iniciativa i han arribat per davant al final del primer quart (21-17).

L’home més destacat dels primers minuts del segon període ha estat Simon Birgander, que ha dominat la pintura i ha estat molt atent a les segones oportunitats per aconseguir punts. Tot i la gran actuació del suec, els locals han obert una escletxa de 8 punts (38-30). Llavors, han arribat grans minuts dels verd-i-negres, que han marxat al descans amb un parcial de 0-12 (38-42), gràcies a la bona defensa, al bon joc col·lectiu, als punts d’Ante Tomic, i als triples finals de Neno Dimitrijevic i Vladimir Brodziansky.

La Penya ha tornat dels vestidors amb el mateix ritme del final de la primera meitat, i amb un triple d’Albert Ventura, les cistelles de Tomic i un moviment de pilota boníssim, potenciat per la direcció de Ribas a la pista, s’ha obert una escletxa (44-56). Els badalonins no han aixecat, ni de bon tros, el peu de l’accelerador, han continuat jugant a plaer i han eixamplat la diferència amb els triples de Ribas i les aportacions anotadores de Conor Morgan, Birgander i Dimitrijevic (51-69).

En el darrer quart, el Bourg ha reaccionat i s’ha arribat a acostar a només 4 punts (75-79). Tot i això, la Penya s’ha posat seriosa i no ha permès que els seus rivals poguessin remuntar, gràcies als tirs lliures anotats de Ribas, i als rebots en atac de Tomic, que han permès que els verd-i-negres tinguessin la pilota durant els darrers segons (77-84).

Cinc homes del Club Joventut Badalona han finalitzat el partit amb dobles dígits de valoració: Ante Tomic (22), Pau Ribas (21), Simon Birgander (19), Vladimir Brodziansky (17) i Neno Dimitrijevic (13).