Triomf i gran actuació contra l’Unicaja (81-73)

El Club Joventut Badalona ha derrotat l’Unicaja (81-73) en el primer partit de la Lliga Endesa 2020/21 al Palau Olímpic. Els de Carles Duran han protagonitzat una gran actuació coral que els ha permès sumar la victòria contra els malaguenys i començar la lliga molt positivament.

Els primers minuts del partit contra l’Unicaja han estat igualats (7-7), però a partir d’aquest moment, els malaguenys s’han estirat, i amb un parcial de 2-13 han agafat avantatge (9-20). Tot i això, la Penya s’ha acostat en els darrers compassos del primer quart (15-22), gràcies a una millora en la intensitat aportada per Shawn Dawson i Simon Birgander, en el retorn de tots dos a la Lliga Endesa.

En el segon període, la versió del Joventut ha continuat millorant, la defensa ha crescut, i amb un triple de Joel Parra, els verd-i-negres eixugaven el dèficit d’11 punts per empatar (25-25), i es posaven per davant amb dos tirs lliures de Vladimir Brodziansky (27-25). La igualtat ha continuat fins al descans, amb una Penya que ha marxat als vestidors amb una ràpida cistella de Xabi López-Arostegui en el darrer segon, gràcies a un gran contraatac d’Albert Ventura.

A la represa, els badalonins han sortit molt endollats, especialment en defensa, una de les grans claus del bon inici de la segona part. Amb molts bons minuts de Parra, i amb un Ante Tomic - que presumia de bona societat amb Pau Ribas - molt anotador, els de Carles Duran han capgirat l’electrònic (47-42). L’Unicaja ha empatat (47-47), però amb les anotacions de Birgander i un triple de Ventura, la Penya ha marxat de 7 (56-49).

L’últim quart ha començat amb dues esmaixades d’un Birgander excels que han disparat al Joventut (63-51). Els verd-i-negres han arribat a dominar per 15, però una estirada final dels visitants ha posat emoció a l’enfrontament (71-67). Llavors, Ferran Bassas, amb un gran rebot ofensiu i una important cistella (75-69), i Brodziansky, amb un triple transcendental des de la cantonada, han sentenciat el duel per aconseguir la primera victòria de la temporada.

Simon Birgander ha estat el líder en valoració dels badalonins (24), gràcies als seus 13 punts i 7 rebots. Per la seva part, Vladimir Brodziansky ha fet 20 de valoració, 14 punts i 5 rebots.