Victòria per acabar la temporada (76-74)

El Club Joventut Badalona ha derrotado al Kirolbet Baskonia (76-74) en el último partido de la Fase Final de la Liga Endesa. Los de Carles Duran, que durante unos instantes han jugado con 5 canteranos de golpe, terminan, de este modo, con 2 victorias y 3 derrotas. Alen Omic y Neno Dimitrijevic, ambos lesionados, no han podido jugar.

El primer quart entre Joventut i Baskonia ha tingut una anotació molt baixa (16-13), a causa de la intensitat de tots dos equips. Malgrat tot, els joves de la Penya han tingut molt de protagonisme, gràcies a l’atreviment amb el qual han jugat. Arturs Zagars, amb 7 punts, ha fet un gran inici de partit, i també cal destacar les aportacions anotadores de Pep Busquets (3) i Conor Morgan (4).

En el segon quart s’ha viscut el moment més especial del partit: La Penya ha jugat amb 5 homes de cop formats a casa durant uns instants (Arturs Zagars, Pep Busquets, Xabi López-Arostegui, Joel Parra i Arnau Parrado). Els verd-i-negres, especialment Busquets i López-Arostegui, han realitzat una gran actuació, passant-se molt bé la pilota i jugant amb molt de ritme, i han arribat al descans dominant per 9 punts (39-30).

El Baskonia ha sortit molt fort dels vestidors, i amb un parcial de 5-19 s’ha posat 5 per davant (44-49). Llavors, el Joventut ha reaccionat amb 5 punts de Kanter, per empatar el partit (49-49), i posteriorment, ha estat Klemen Prepelic, qui amb 5 punts ha donat avantatge als de Carles Duran (54-51).

La Penya ha sabut lluitar i competir en l’últim quart, i especialment han estat molt importants els jugadors de la casa per aconseguir la victòria. Arnau Parrado ha tingut un bon tram, on ha sumat 5 punts consecutius, Albert Ventura ha clavat un triplàs decisiu, Zagars ha fet molt bons minuts i Kanter s’ha encarregat d’anotar en els instants finals per segellar el triomf verd-i-negre (76-74).

Kerem Kanter, amb 20 de valoració, ha estat l’home del partit (18 punts, 7 rebots). Per la seva part, Xabi López ha fet 11 de valoració i 11 punts.