El Joventut es desfà del RETAbet Bilbao Basket a la pròrroga (79-86)

El Club Joventut Badalona ha aconseguit la primera victòria de la Fase Final de la Lliga Endesa després de derrotar el RETAbet Bilbao Basket a la pròrroga (79-86). Els badalonins han empatat el partit amb una cistella de Conor Morgan a les acaballes i han sentenciat en el temps extra.

El primer quart ha començat amb un RETAbet Bilbao Basket més encertat i ha agafat el primer avantatge del partit (13-6). La Penya, però, com ja va fer contra el Barça, ha reaccionat positivament i empatava el partit amb un parcial de 0-5 amb un triple de Neno Dimitrijevic i una cistella de Xabi López-Arostegui al contraatac. Llavors, ha aparegut Klemen Prepelic, que tornava d’una lesió, i amb 9 punts ha estat clau per donar-li la volta al partit (22-23).

En el segon quart, ha continuat el frec a frec entre tots dos equips. Klemen Prepelic seguia anotant - ha arribat al descans amb 14 punts i 19 de valoració -, tot i que jugava amb restricció de minuts. També cal destacar la valentia de Pep Busquets en el seu joc, el bon rendiment de Xabi i l’aportació d’Albert Ventura, que ha lluitat i ha castigat el rival amb un triple. Al descans, 45-43 pels bascos.

El Joventut s’ha estancat en els primers 5 minuts del tercer quart i no ha estat capaç d’anotar, fet que ha aprofitat el RETAbet Bilbao Basket per marxar de 9 (52-43). Malgrat tot, amb 7 punts de la parella d’eslovens - Prepelic (5) i Alen Omic (2) -, la Penya s’ha tornat a enganxar al partit (53-50). Les defenses han continuat dominant en el tercer quart i s’ha arribat al final del període amb 56-50 pels bilbaïns.

Els primers minuts dels badalonins en el darrer període han estat molt bons, i fins i tot, amb un triple de López-Arostegui, han aconseguit agafar un petit coixí de 5 (61-66). Llavors, els bascos han trenat un parcial de 8-0 i s’han tornat a posar per davant (69-66). L’equilibri ha continuat i s’ha arribat als instants finals amb domini local (73-71), però Conor Morgan, a dos segons pel final, ha empatat el partit i s’ha arribat a la pròrroga (73-73).

El canadenc, crescut, ha clavat un triple i una esmaixada espectacular que podria ser perfectament la jugada de la temporada i ha posat la Penya 5 per davant (73-78). Bilbao ha tornat a posar emoció al partit, però els punts de López-Arostegui han estat claus per segellar la victòria (79-86).

Klemen Prepelic, amb 25 de valoració, 21 punts i 5 assistències, ha estat el jugador més valorat del partit. L’ha seguit Xabi López-Arostegui amb 18 de valoració, 13 punts i 5 rebots.