Els verd-i-negres perden contra els blaugranes, però ofereixen una gran imatge (96-92)

El Club Joventut Badalona ha perdut el primer partit de la Fase Final de la Lliga Endesa contra el Barça (96-92). Els badalonins han fet un partit emocionant i espectacular, i amb un equip molt jove, han estat capaços de plantar cara a un dels millors conjunts de la lliga, i han estat a prop d’endur-se la victòria. Klemen Prepelic, amb una sobrecàrrega al bessó esquerre, no ha pogut jugar.

El partit no ha començat bé per la Penya, que ha tingut molts problemes en atac i en defensa, i ha encaixat un parcial de 16-2 en contra. Malgrat tot, els de Carles Duran han protagonitzat una reacció exemplar, especialment gràcies a les bones contribucions dels homes de banqueta, Oliver Stevic i Pep Busquets, i han acabat el quart perdent només de 4 (21-17).

En l’inici del segon quart, després de 2 punts des del tir lliure de Joel Parra, els verd-i-negres han empatat el partit (21-21). Tot i això, els blaugranes han tornat a obrir escletxa i abans de marxar al descans, han posat, novament, els 14 punts que tenien d’avantatge en el primer quart (44-30).

La gran notícia del tercer quart ha estat el debut d’Arnau Parrado a la Lliga Endesa. El jove jugador verd-i-negre, s’ha convertit en el 122è jugador format al planter de la Penya a debutar amb el Joventut a la màxima categoria del bàsquet estatal. A més, Parrado ha fet un gran tercer quart amb 5 punts i 1 assistència. No obstant això, els badalonins no han estat capaços de retallar diferències durant el tercer quart (74-57).

En el darrer període ha arribat la rebel·lió dels verd-i-negres, que tot i la seva joventut, han aconseguit posar molt de picant al partit. Amb els triples d’Albert Ventura, Xabi López-Arostegui i tot l’esforç d’un equip molt jove, la Penya s’ha acostat a 5 i ha cregut en la victòria. El Joventut encara ha retallat més les diferències i s’ha posat a només 2 punts, gràcies a un gran 2+1 de López-Arostegui (92-90). Tot i això, els verd-i-negres no han pogut culminar la remuntada i han acabat caient amb el cap molt alt (96-92).

Alen Omic ha estat el jugador de la Penya més ben valorat (21), gràcies als seus 14 punts, 8 rebots i 4 assistències. Per la seva part, Conor Morgan també ha fet un gran partit amb 20 de valoració, 21 punts i 3 assistències.